HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Kasım 2022 Pazar Saat: 14:37

ŞAHİN: ÇITAMIZIN DAHA DA YÜKSELECEĞİNE İNANIYORUZ

İYİ Parti Ordu Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şemsettin Şahin, gazeteci Şafak Deliçakar’a partisinin İl ve İlçe Kongrelerini değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.
ŞAHİN: ÇITAMIZIN DAHA DA YÜKSELECEĞİNE İNANIYORUZ


İYİ Parti Ordu Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şemsettin Şahin, gazeteci Şafak Deliçakar’a partisinin İl ve İlçe Kongrelerini değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. 

11 ilçede kongrelerini tamamladıklarını ve 28 Kasım’da da kongrelerin tamamlanacağını kaydeden ve partisinde çıtanın her geçen gün yükseldiğine dikkat çeken Şahin, İYİ Partinin 2023 ve 2024 seçimlerde hem Ordu genelinde hem de ülke genelinde birinci parti olacağını iddia ederek, bunu sahada yaptıkları çalışmalarda çok net olarak gördüklerini söyledi.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şahin, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. Malum kongre sürecine girmiş bulunmaktasınız. İlçeleri neredeyse yarıya indirdiniz. Teşkilatlanma konusunda çizdiğiniz yol haritasından biraz bahsedebilir misiniz? Nasıl bir yapılanma içerisindesiniz?

Şemsettin ŞAHİN: Hoş bulduk sayın Deliçakar. Evet 5. Yılımızda partimize gösterilen yoğun teveccühün meyvelerini bu aralar yaptığımız kongrelerde almaya başladığımızı görüyoruz. Hem sürekli yoğun katılımlar hem de teşkilatlarımızın bütün birim ve kademelerinde görev almak isteyen üyelerimizin heyecanı sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır.

Gençlik Kollarımızdan tutun Kadın Kollarımızdan çıkın partimizin en üst kademelerine varıncaya kadar yönetime ve yönetmeye talip olanların sayıları her geçen gün daha da artmaktadır. Kongrelerimiz demokratik bir ortamda ve şeffaf bir şekilde yapılmaya devam etmektedir. Şu ana kadar 11 İlçede kongrelerimizi tamamladık. 28 Kasım’da da hepsini bitireceğiz. Çıtamızın daha da yükseleceğine ben yürekten inanıyorum. Sahada da bunu çok net olarak görüyoruz. Hem Ordu’da hem de ülke genelinde İnşallah birinci parti biz olacağız.

Şafak DELİÇAKAR: Siz, uzun zamandır siyasetin içinde olan yüksek deneyimli bir isimsiniz. Çok uzun dönemlerde de hep teşkilatlardan sorumlu görevi size tevdi edildi. Geçmişten günümüze geldiğimizde İYİ Partide teşkilatlanmanın ana kuralları veya diğer partilerden farkı nedir?

Şemsettin ŞAHİN: Evet sizin de bahsettiğiniz gibi uzun yıllardır siyasetin içerisindeyim. Teşkilatlardan sorumlu olmak demek mensubu olduğun partiyi ayakta tutmak demektir. Siyasi tecrübem ve kişisel becerilerim beni çokta fazla hataya zorlamadı. 

Ben göreve talip olan arkadaşlarım içerisinde hiçbir zaman ayrımcılığa gitmedim. Bu benim zaten felsefem de olamaz. Benim için önemli olan partimizin üstün başarısıdır. Ayrıca birlik ve beraberliğimize de çok önem veririm. Birlik ve beraberliğimizin tesisine zarar verecek hiç kimsenin zaten aramızda barınması da mümkün olamaz. 

Farkımıza gelince farkımız birlik ve beraberliğimizden ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in ülkemize sahip çıkma sevdasındandır. Parti sloganımızda da olduğu gibi millet bizi çağırıyor. Az kaldı.

Şafak DELİÇAKAR: Partinizde mevcut İl Başkanınız Ekrem Şentürk’ün milletvekili adayı olması durumunda İl Başkanlığı içinde adınız çok sık geçiyor. Bu konuda ki düşünceleriniz nedir?

Şemsettin ŞAHİN: Şafak bey, beni uzun yıllardır tanırsınız. Benim siyasi ahlak kültürümde görev istenmez alınır. Tabi ki bunca birikimin partimize daha faydalı olacağına parti organlarımız ve üyelerimiz birlikte karar verecektir. 

Benim de parti organlarımızın ve üyelerimizin birlikte alacağı kararlara karşı boynum kıldan incedir. Bu siyasi ahlak kültürümün dışına çıkmam söz konusu da değildir. Ne kırılırım, ne incinirim ne de kimseye gönül koyarım. Bu konuda da söz partimindir.

Şafak DELİÇAKAR: İYİ Parti Genel İdare Kurulunda (GİK) başlatılması kararı alınan 3. Olağan Büyük Kurultay süreci için çalışmalara da hız verildi. Biraz da bu Kurultay çalışmaları hakkında bilgi alabilir miyiz?

Şemsettin ŞAHİN: Partimiz, kurultay çalışmalarının ilk ayağı olan mahalle delegesi seçimlerini 29 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında yapacak. Kasım ayının ortasında başlayan ilçe kongrelerini 5 Aralık'ta, il kongrelerini 29 Ocak'ta da tamamlamayı hedeflemektedir. Ülkenin siyasi gündemi ve seçim takvimine göre şubat ya da mart ayında 3. Olağan Kurultay'ı yapmayı planlıyoruz.

2023 seçimlerine teşkilatlarını güçlendirerek girmeyi amaçlayan partimiz, kurultay çalışmalarının ilk ayağı olan ilçe kongrelerine de zaten hızlı bir şekilde Ordu’da start verdik. Seçim takvimi çerçevesinde kasım ayının ortasında ilçe kongrelerini başlatmayı ve 5 Aralığa kadar da bitirmeyi planlıyoruz.

İl kongrelerini de ülke genelinde 29 Ocak'ta tamamlamayı hedefliyoruz. Yine ülkenin siyasi gündemi ve 2023 seçim takvimine göre şubat ya da mart ayında ise 3. Olağan Büyük Kurultay'ımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Önünüzde daha bir yıl gibi bir süre daha vardı. Kurultay kararını neden erken aldınız?

Şemsettin ŞAHİN: Partimiz, kurultay kararını, 2018 seçimlerinde il ve ilçe teşkilatlarında, milletvekili adaylığı için istifalar dolayısıyla oluşan boşluğun tekrar yaşanmaması için aldı. Çünkü İYİ Parti GİK'te "milletvekili adayı olacak ilçe ve il başkanlarının kongrelerde aday olmamaları" yönünde tavsiye kararı alınmıştı.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şahin, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Şemsettin ŞAHİN: Bende gerek şahsıma ve gerekse partim adına bu fırsatı sağladığınız için başta şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine şükranlarımı sunuyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız