HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Kasım 2022 Çarşamba Saat: 13:46

UFUKTAKİLER

“D U R” Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) tarafından Ordu Bü
UFUKTAKİLER

“D U R”

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iki projesinin iptali için açtığı dava sonunda Danıştay, itiraz yolu olmaksızın projenin uygulanamaz olduğuna karar verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Melet Irmağı’nın doğu tarafında mendirek ve balıkçı barınağı; Cumhuriyet ve Turnasuyu Mahalleri kıyısında da deniz dolgusu ve bisiklet yolu projeleri vardı.

ORÇEV’in açıklaması şöyle.

 “Ordu Büyükşehir Belediyesi yönetimi geri dönülmez zararlar vermeye devam ediyor. OBB’nin şehrin ekosistemine zarar verdiği mahkeme kararıyla ortaya çıkmaktadır. OBB, mahkeme kararlarını yok sayarak anayasal suç işlemektedir. OBB yönetimi halkı yok sayarak, kendi iradesini halkın ve mahkemenin iradesinden üstün görüyor. Dernek olarak balıkçı barınağı için verilen yürütmeyi durdurma kararını uygulatamadık. Tüm ısrarlarımıza karşın yetkili kurumlar da seyirci kaldı. Çalışma devam etti. Şimdi ne olacak? Verilen zarar nasıl giderilecek? Bunun sorumlularına yaptırım olmayacak mı? Bir de davalı belediye ve yandaş küçük bir azınlık derneğimizi “her şeye karşı çıkıyorlar” diye karalamaya çalışıyorlar. Ordu Çevre Derneği olarak yanlışlara karşı çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz. Açtığımız davalar lehimize sonuçlanıyor. Ordu Çevre Derneği olarak ekosistemi yok edenlere karşı mücadelemiz sürecek.”

 

 

O BU ŞEHRİN VALİSİ

O bizim valimiz.

Bu şehrin babası, Vali Tuncay Sonel.

Her hafta Çarşamba günleri “Halk Günü” toplantısı düzenliyor.

Bu hafta tam 336 vatandaşı dinledi.

Ordulu vatandaşlar sorunlarını, sıkıntılarını ve taleplerini iletti.

Vali Sonel, ”Vatandaşlarımızın talebi olan sağlık yardımlarımız başta olmak üzere gıda kartları, gıda paketleri, öğrencisi olan ailelerimiz için kırtasiye, kıyafet yardımları yapıyor, ayrıca tedaviye muhtaç, yol sorunu olan, iş talebinde bulunan vatandaşlarımıza da destek oluyoruz. Vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek için bizlere iletilen tüm talepleri değerlendiriyor, çözüme kavuşturmak için ekip arkadaşlarımızla birlikte çaba gösteriyoruz” dedi.

Vali Sonel,  kimsesizlerin babası.

Baba demek sığınak demek,

Baba demek korunak demek,

Baba demek can demektir.

Huzuru, güveni hissettiğimiz en sıcak omuzdur baba.

 

V U R  A B A L I Y A

Eski zamanlarda zenginler çuha şalvar, yok­sullar ise aba giyermiş. İşte o günlerden birinde gariban bir köylü ile zengin ağalardan birinin arasında bir ağız kavgası başlamış. Olay alevlendikçe alevlen­miş. Tartışma büyüdükçe büyümüş. Laf dalaşı bitmiş, boğuşma safhası başlamış. Ağayla köylü gırtlak gırtlağa birbirine girmiş. E kavga olur da halk durur mu? Hepsi etraf­larına halka olmuş kavgayı izliyormuş. Bir çekir­dek çitlemedikleri kalmış.

Etraftaki dükkânlardan birinin sahibi bakmış ki, bu gidiş hiç iyi değil. Kavgayı ayıran da yok. Sonunda birinden biri ötekini öldürecek. “Bre ne bakıp duruyorsunuz öküzün trene baktığı gibi, vurun da ayırın şu adamları!” diye bağırmış. Kavgayı izleyenler arasında dükkân sahibi­nin çırağı da varmış. “Usta, hangisine vurayım?” diye sormuş. Dükkân sahibi ağaya vur dese başına dert açılır diye korkmuş. “Abalıya vur abalıya!” diye bağırmış.

***

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak belirlendi.

Bu orana göre Motorlu Taşıtlar Vergisi, ehliyet, pasaport harçları, trafik cezalarına büyük zam yolda.

“Usta, hangisine vurayım?”

“Abalıya vur abalıya!”

 

HAYAT ZOR

Patatesin kilosu 15 TL.

Soğanın kilosu da 15 TL olmuş.

Enflasyon yüksek, ekonomiye, vatandaşa etkisi ağır. 

Artan işsizlik,

Zırt pırt gelen zamlar.

Gıdadan barınmaya, sağlıktan ısınmaya, okul ihtiyaçlarına, engelli bakımına kadar birçok alanda milyonlarca vatandaş desteğe muhtaç hale geldi. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (AÇSHB)  aracılığıyla yapılan yardım türü ve tutarları yıldan yıla artıyor.

Ülkemizdeki dar gelirli ve muhtaç konumdaki kişilere yapılan sosyal yardımların her yıl olarak artması ise vatandaşın perişan olduğunun göstergesi olarak ifade ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamıştı.

“2002 yılında sadece 1 milyon haneye sosyal yardım hizmeti verilirken pandemi yardımları hariç tutulduğunda 2021 yılında 4,3 milyon ailemize ulaşılmıştır”

Helal olsun.

Allah razı olsun.

Patatesin kilosu 15 TL.

Soğanın kilosu da 15 TL olmuş.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : UFUKTAKİLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız