HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Aralık 2022 Pazar Saat: 14:25

ŞENTÜRK: HERKES ENGELLİ ADAYIDIR

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “Yaşayan Her Sağlıklı İnsan Bir Engelli Adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, toplum olarak bütün
ŞENTÜRK: HERKES ENGELLİ ADAYIDIR

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “Yaşayan Her Sağlıklı İnsan Bir Engelli Adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, toplum olarak bütün kesimlerin ortak sorumluluğundadır” dedi.

Başkan Şentürk, mesajında; “Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın hakları, topluma kazandırılması ve yaşadığı sorunlara toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

İnsana verilen değerin en belirgin yansıması engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. Hayatın tüm alanında; sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadeleyi ve her alanda önemli başarılara imza attıklarını görüyoruz. 

Engelli vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, ulaşım, evde bakım ve istihdam hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanabilmesi, onların sosyal hayata aktif bir şekilde katılmalarının sağlanması sosyal devletin bir gereğidir.

Yaşayan her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, kalıcı çözümler üretmek için çaba göstermek, sadece engellileri ve ailelerini ilgilendiren bir husus değil, toplum olarak bütün kesimlerin ortak sorumluluğundadır.

Bu özel gün vesilesiyle bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını bir kez daha hatırlatarak, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarı dolu güzel günler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Başkan Şentürk, Dünya Kadın Hakları Günü’nüde kutladı. İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, Hakları Günü ile ilgili de bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Şentürk mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kadınların toplumdaki yeri, saygınlığı medeniyetin göstergesidir. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara verdiği değeri 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına 'Seçme ve Seçilme Hakkı' tanıyarak göstermiştir. Tarih boyunca milletimizin var olma mücadelesinde hiç çekinmeden canını ortaya koyan kadınlarımız, günümüzde de önemli başarılara imza atmaktadır. Bizler de kadınlarımıza karşı yapılan her türlü haksızlığın, şiddetin, zulmün karşısında, kadınlarımızın da her türlü mutluluğunda, başarısında yanındayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını miras bıraktığı Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun.”

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ŞENTÜRK:, HERKES, ENGELLİ, ADAYIDIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız