HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Aralık 2022 Perşembe Saat: 14:46

ÇOCUK İSTİSMARI SUÇTUR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yılmaz, “Çocuk yaşta, erken ve zorla evlilikler çocuğun insan hakkı ihlalidir ve suçtur. Aynı zamanda çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet biçimlerinden biridir ve
ÇOCUK İSTİSMARI SUÇTUR!


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yılmaz, “Çocuk yaşta, erken ve zorla evlilikler çocuğun insan hakkı ihlalidir ve suçtur. Aynı zamanda çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet biçimlerinden biridir ve çocukların eğitimini, sağlığını, sosyal, psikolojik ve kültürel gelişimlerini engeller. Çocukların özgürlüklerini kısıtlar” dedi. 

Ülkemiz çocuklarını istismar edenlerin “cezasızlıkla” ödüllendirildiği bir utanç tablosuna dönüştürüldü diyen Yılmaz, “Kadını ikinci cinsiyet olarak gören zihniyet, çocuk istismarında “rızadan” bahsediyor” diye konuştu.

21. yüzyılda dahi ülkemizde milyonlarca çocuğun yasal haklarından mahrum bırakıldığını ifade eden Yılmaz, “Muhalefetin ve kadın örgütlerinin direnişi nedeniyle bu sapkın kanunu yasallaştıramıyor. Bizler yaşanan bu skandallara sessiz kalmadık, kalmıyoruz. Hiçbir istismar skandalında susmadık! Susmayacağız!

Çocuk istismarını meşrulaştırmaya çalışan, laik ve demokratik bir ülke olduğumuz gerçeğini yok saymaya çalışan zihniyetin karşısında dimdik durduk, duracağız!” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler : ÇOCUK, İSTİSMARI, SUÇTUR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız