HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Aralık 2022 Cuma Saat: 14:40

“DEMOKRASİ NÖBETİMİZİ TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ  

Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Musa Kıranlı 10 Aralık Demokrasi ve İnsan Hakları gününü kutlayarak, tekniker adayı gençlerin sorunlarının da hükümet yetkilileri tarafından
“DEMOKRASİ NÖBETİMİZİ TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ   

 

Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Musa Kıranlı 10 Aralık Demokrasi ve İnsan Hakları gününü kutlayarak, tekniker adayı gençlerin sorunlarının da hükümet yetkilileri tarafından çözülmesi gerektiğini ifade etti. Kıranlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

 Türkiye ve dünyada toplumların büyük acılar yaşadığı, adalet, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi açısından son derece vahim gelişmelerin ardı ardına görüldüğü bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz.

“Yaşamak, hürriyet ve kişi emniyeti her ferdin hakkıdır.”

Cumhuriyetimizi kurup, insanca yaşama olanaklarına kavuşturan ulu önder Atatürk ile özgürlük ve insan haklarını savunarak, insana yakışmayan davranışlara uğrayıp hayatını yitirenleri saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyor, 10 Aralık Demokrasi ve İnsan Hakları gününü kutluyorum.

İnsan haklarını bir pasta olarak düşünürsek demokrasi de bu pastanın mumudur. Tüm insanlığın temel görevlerinden biri de bu mumları muhafaza etmek ve söndürmemektedir.

Edirne’den Kars’a Anayasaya, hukuka, demokrasiye, insan haklarına bağlı kalarak bir ve beraberce insanca yaşamak dileğimle Dünyanın filân yerinde bir rahatsızlık varsa, “Bana ne!” dememeden böyle bir rahatsızlık varsa, tıpkı kendi içimizde olmuş gibi onunla ilgilenecek ve demokrasi nöbetimizi tutmaya devam edeceğiz.

İnsan hakları kurallarında eşitlik temeli vardır.

Milyonlarca gençlerimiz ile birlikte Üniversite sınavlarına girerek Yüksek teknik eğitim gören Tekniker adayı gençler maalesef okurken Üniversiteli ancak mezuniyet sonrası hiçe sayılmakta, gerek kamuda üst düzey yöneticilikte gerekse serbest piyasada birçok başarılı işler ortaya koyarken maalesef yaptıkları işlerin altına imza atamamakta hatta teknik adam tanımı dışında bırakılmakta ve aldıkları teknik eğitimin dışında başka alanlarda çalışmaya mahkum edilmektedir.

Anayasamızın 135. Maddesinde her mesleğin bir mesleki odası olmalı hükmüne ve  imar kanunu 3195 sayılı yasa gereği serbest meslek unvanı verilerek güvence altına alınan bugün Ülke genelinde mezun sayıları 5 milyonu geçen teknikerleri temsilen bir oda kurulmasına izin verilmemesinin izahı olamaz. Serbest meslek gurubu Doktorların, mimar mühendislerin, Avukatların, Ayakkabıcıların, Fırıncıların, Terzilerin, Kuaförlerin vb serbest meslek sahibi meslek sahiplerinin bir odası varken Teknikerleri temsilen odasının olmadığı için üniversite teknik eğitim görmüş ve ülkenin kalkınması için üreten istihdam yaratan tekniker meslektaşlarımız gülünç bir durum ki ayakkabıcılar yada başka meslek odalarına üye olmak zorunda bırakılmaktadır.

Anayasamıza, hukuka aykırı olan bu durum için dosya vermediğimiz gitmediğimiz makam kalmamış, cevaben haklısınızdan öte gidilememiştir. Yaşadığımız haksızlık demokrasi ve insan haklarına aykırıdır.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde mesleki ve teknik eğitim hükümetlerin çözmesi gereken öncelikli politikaları arasında gelmektedir.  Ülke genelinde 5 milyon tekniker ailesi ile birlikte 10 milyon kişi olup bu sorunun iktidar ve muhalefet partilerince TBMM de aşılacağını, Türkiye Teknikerler Odalar Birliği kurulması ile de pek çok sorununu çözebileceğini ve ülkemizi daha yaşanabilir hale getireceğimizi umut ediyoruz.

Hepimizin hafızasına not etmesi gereken bir husus dur ki Türkiye’nin yüksek teknik eğitim görmüş nitelikli insanlar, üretici işgücü tekniker potansiyeli harekete geçirildiğinde Ülkemiz bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacaktır. .

İnsanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkını düşünme, eğitim-öğretim, çalışma, iletişim… Hakları desteklemektedir. Tüm bunlar da eğitim hakkıyla beslenebilir. Anayasamızda “Kimse eğitim ve öğretim hakkından mahrum bırakılamaz” denilmektedir. MYO mezunu, Hemşirelere, Ebelere, Öğretmenlere, Polislere, İlahiyat, İşletme, İktisat, Tapu ve Kadastro mezunlarına tanınan sınavsız lisans tamamlama imkânı genişleyerek devam etmektedir.

Evet; ülkemizin milletimizin sağlıkçıya, ilahiyatçıya ihtiyacı vardır amma teknolojiye ve bilim insanlarına da fazlasıyla ihtiyaç vardır. Sınavsız lisans tamamlama hakkının teknik branşlara da verilmesi gerekir.

Teknikerler Ülkemiz yükseköğrenim kurumlarının yetiştirdiği üretici iş gücü, endüstri ve sanayisinin can damarlarıdır. Bu iş gücünün ekonomiye katma değer üretmesi, yasal haklarımızın gözetilmesi ile olur.

“Bir tek kişiye yapılan haksızlık, bütün topluluğa yönelmiş gibidir. “ (Montesquieu) sözünü hatırlatırken, İnşallah “Mezun sayısı 5 milyona geçen Tekniker meslektaşlarımızın son 20 yılda tek tek ellerinden alınan Kamu, Özel Sektör ve Serbest çalışma alanlarında sahip olduğu kazanılmış yasal hakları yeniden verilir. 3600 ek gösterge dahil birçok mahrum bırakıldığımız haklar iade edilmelidir.

Bizler asla mevki makam değil aldığımız teknik eğitim ile memleketimize ve milletimize hizmet etmek, Adaletin, Hukukun, Barışın, sevginin, saygının, yardımlaşma ve dayanışmanın egemen olduğu bir Ülke istiyoruz. Aldığımız yüksek teknik eğitim karşılığında memleketimizin kalkınması ve milletimizin yaşam seviyesinin yükselmesi için çalışmak üretmek istiyoruz. Bu kolaydır. Yapılması gereken kendi üniversitelerinde okutup mezun ettiği teknikerlere yetki, görev ve sorumluluklarının verilmesidir. 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız