HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Aralık 2022 Cuma Saat: 14:48

OSMMMO’DAN SEMİNER

  Ordu Mali Müşavirler Odasında İSMMMO TESMER Başkan Yardımcısı Fatih Tapkan’ın Sunumu ile “Yeniden Değerleme Uygulamaları ” Konulu Semineri Düzenlendi.
OSMMMO’DAN SEMİNER


 

Ordu Mali Müşavirler Odasında İSMMMO TESMER Başkan Yardımcısı Fatih Tapkan’ın Sunumu ile “Yeniden Değerleme Uygulamaları ” Konulu Semineri Düzenlendi. Seminere Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Ender Sönmez, Oda Yöneticileri, Meslek Mensupları, Stajyerler ve Muhasebe Çalışanları Katıldı.

 

Seminerin açılış konuşmasında Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M.Ender Sönmez;

 

Sürekli değişen mevzuat ve yeni uygulamaların takibi, daha verimli şekilde müşterilerimize verdiğimiz hizmetlere yansıtılması açısından eğitimler çok önemlidir. Her zaman odamız tüm faaliyetlerini sahiplenen, seminerlerimizi ilgi ile takip eden, katılım yapan meslektaşlarımıza, stajyerlerimize teşekkür ediyorum.

 Seminerimizin konusu olan yeniden değerleme özellikle yüksek enflasyon yaşanan dönemlerde işletmelere çok ciddi avantajlar sunabilmektedir. Bir çok meslektaşımın yaptığı bu uygulamayı sayın hocamız detaylıca tekrar aktaracaktır. 

Geçtiğimiz hafta meslektaşlarımızla  yıl sonu değerlendirme ve 2023 yılına hazırlanmamız gereken hususlarda toplantı yaptık. Maalesef 2022 yılında yüksek enflasyon baskısı nedeniyle muhasebe ücretlerimizin reel getirisi olumsuz etkilenmiştir. 2020-2021 yılı bizim için bir vefa yılı oldu. Pandemiden etkilenen müşterilerimizin muhasebe ücretleri artışlarını olması gereken tutarda yapamadık. Çünkü pandeminin gerçekten çok ciddi ekonomik hasarları söz konusuydu.  2022 de ise Ocak ayında anlaştığımız ücretlerin hızla artan enflasyon ile reel alım gücünü yirdiği, eridiği enflasyon cefa yılı oldu. 2023 yılında ücretlerimizi oransal artış olarak değil eriyen ücretlerimizin revizyonu, güncellenmesi olarak değerlendirmemiz gerekmektedir.  Hizmetlerimizin kalitesi ve sürdürülebilirliği için hakedilen seviyeye çıkarmalıyız. Düşük ücret geçişleri nedeniyle, haksız rekabete konu olacak şekilde müşteri kabulü yapmamamız gerekmektedir. Kamu oyunda aylardır gündemde olan EYT bizi yakından ilgilendiriyor. Bu personellerin kıdem tazminatları hakları bulunmakta olup bizler hesaplayacağız ve dolayısıyla günlük işlerimize yeni bir yoğunluk katacaktır. Gerek vergi mükellefleri, gerek vatandaşlar, gerek işçiler, gerek kamu olsun bizlerin ofislerinde yaptığımız işlerin sonucundan faydalanmaktadır. Sürekli E-dönüşum süreci hızla devam ediyor, hadler aşağı iniyor, ticaretin yapısal değişikkiği ile hiç ummadığımız işletmeler dahi e-ticarete yöneliyor.  Biz meslek camiası olarak her dönüşüme her yeniliğe hızla uyum sağlıyoruz.  yoğun süreçlerden geçiyoruz, sürekli kendimizi geliştirmek için yoğun çaba sarfediyoruz ama hiç yorulmuyoruz. Çünkü biz bu mesleği seviyoruz, hizmet sunduğumuz müşterilerimize, vatandaşlarımıza, ilimize, ülkemize değer katmanın mutluluğu, gururu ile mesleğimizi ifa ediyoruz.

 

Anahtar Kelimeler : OSMMMO’DAN, SEMİNER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız