HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ocak 2023 Perşembe Saat: 15:39

ÇALIŞANLARIN ÜCRETLERİ BANKA ÜZERİNDEN ÖDENECEK

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı SMMM M. Ender Sönmez; İş Kanunu’nda en az beş çalışanı olanlar açısından, Vergi Usul Kanunu’nda ise 7 Bin TL üzeri ödemeler açısından tahsilat ve ödemelerin bankadan yapılması zorunluluğu old
ÇALIŞANLARIN ÜCRETLERİ BANKA ÜZERİNDEN ÖDENECEK

 

Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı SMMM M. Ender Sönmez; İş Kanunu’nda en az beş çalışanı olanlar açısından, Vergi Usul Kanunu’nda ise 7 Bin TL üzeri ödemeler açısından tahsilat ve ödemelerin bankadan yapılması zorunluluğu olduğunu belirtti.

 

İş Kanunu hükümlerinin uygulandığı işverenler ile üçüncü kişiler, Türkiye genelinde çalıştırdıkları işçi sayısının en az beş olması halinde, çalıştırdıkları işçiye o ay içinde yapacakları her türlü ödemenin kanunî kesintiler düşüldükten sonra kalan net tutarını, bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlü olduğunu söyleyen Sönmez şu ifadelere yer verdi.

 

“Ayrıca Vergi Usul Kanuna göre fatura almak zorunda olan Birinci ve İkinci Sınıf Tüccarların, Serbest Meslek Erbabının, Kazançları Basit Usulde Tespit Olunan Tüccarların, Defter Tutmak Mecburiyetinde Olan Çiftçilerin ve Vergiden Muaf Esnafın; kendi aralarında ve tevsik zorunluluğu kapsamında olmayanlarla yapacakları, 7.000 TL’yi aşan tutardaki her türlü tahsilat ve ödemeleri aracı finansal kurumlar kanalıyla yapmaları ve bu tahsilat ve ödemeleri söz konusu kurumlarca düzenlenen belgeler ile tevsik etmeleri zorunludur. Bu zorunluluğa uymayan mükelleflere işleme konu tutarın %5'i oranında Özel Usulsüzlük Cezası kesilmektedir.

 

459 Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği düzenlemeleri gereği tahsilat ve ödemelerini banka yoluyla yapma zorunluluğu getirilenlerin beşten az çalışanı olsa da 2023 yılı Net Asgari Ücret 8.506,80 TL olarak yürürlüğe girdiğinden ve bu tutar 7 Bin TL’yi aştığından çalıştırdıkları işçiye o ay içinde yapacakları her türlü ödemeyi banka, PTT ve özel finans kurumları yoluyla yapmaları gerekmektedir.

 

Bu yükümlülüğe uymayan işverenlere İş Kanunu’na göre 2023 yılı için 956,00 TL İdari Para Cezası kesilecektir. İleride Özel Usulsüzlük veya İdari Para Cezaları ile karşılaşmamak için çalışanların ücretlerinin bankadan ödenmesine dikkat edilmesi gerekmektedir.”

 

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız