HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ocak 2023 Cuma Saat: 12:35

"MATEMATİK HAYAT İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR”

TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı t
"MATEMATİK HAYAT İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR”

TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından matematik seferberliği başlatıldı.

Proje kapsamında TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayabilen öğrenciler yetiştirmek amacıyla matematik öğrenimini kolaylaştırarak öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak çalışmalar yapılmaktadır.

Matematik Seferberliği kapsamında Ordu’da matematikle ilgili projeler hazırlanarak uygulanmaya başlandı.

Fatsa ilçesinde yürütülen "Matematiğe Dokunuyorum Projesi" kapsamında ortaokul ve lise Matematik Zümre Başkanlarıyla toplantı yapıldı. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı Matematik Seferberliği'nin detayları ve yürütülen "Matematiğe Dokunuyorum Projesi" faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Fatsa ilçesinde her öğretim düzeyindeki öğrencilere matematiğin renkli, somut, gözle görülür ve eğlenceli etkinliklerinin yaptırılması, öğrencilerin matematiğin sevimli dünyası ile tanışması ve oynarken öğrenmelerinin sağlanması hedefiyle "Matematiğe Dokunuyorum Projesi" kapsamında Fatsa Matematik Müzesi açıldı. Fatsa Matematik Müzesi, açıldığı günden itibaren Ordu’nun tüm öğrencilerine ve il dışından gelen ziyaretçilere hizmet vermektedir.

Müzeyi ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Matematik hayat için vazgeçilmezdir. Öğrencilerimizin hayatı anlaması, hayatı yorumlaması için matematiği anlamaları ve sevmeleri gerekiyor. Öğrencilerimizin Matematiği görerek, dokunarak, eğlenerek ve yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak bir eğitim merkezi kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eğitim merkezi sayesinde öğrencilerimizin problemlere farklı çözüm yolları bulmalarında ve yeni fikirler üretmelerinde onlara rehberlik edecek alanında uzman matematik eğitmenleri yetiştirmeye devam ediyoruz.

Bizler; Matematik dersinin öğrencilerimiz tarafından sevilen bir ders olmasını istiyoruz, bu yöndeki çalışmalarımızı idarecilerimizle ve öğretmenlerimizle titizlikle yürütüyoruz. Matematik Seferberliği kapsamında her ilçemizde en az bir tane matematik müzesi yapmayı hedefliyoruz. Projenin hayata geçirilmesinde hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'e, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve süreci başarı ile yürüten tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Ayrıca, Ünye ilçesinde İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022 Matematik Yılı Seferberliği kapsamında Ünye’de Matematik Müzesi kazandırmak amacıyla materyal üretimine başlandı. Müzede sergilenecek tüm materyallerin üretimi ilçemiz Mehmet Necati Vidinli MTAL Mobilya ve İç Mekan Teknolojisi bölümü tarafından yapılıyor. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek Matematik Şöleni ile birlikte Matematik Müzesi açılışı da gerçekleştirilecek.

Projeleri sürdürmenin yanı sıra okullarda farklı etkinliklerle matematiğin eğlenceli yönleri de öğrencilere yaşatılmaktadır. Bu vesileyle, Ünye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Ünye 1.Sudoku Yarışması düzenlendi. 2 gün devam eden ve toplamda 73 takımımızın yarıştığı yarışmalarda her yaş gurubundan öğrencilerimiz yarışma ve eğlenceli vakit geçirme imkanı buldu.

Yine Ünye ilçesinde, Anafarta İlkokulunda Matematik Seferberliği kapsamında geri dönüşüm malzemelerinin kullanıldığı Matematik Materyalleri Sergisi yapılarak Matematik Masalları ve Yaratıcı Drama ile matematik etkinlikleri düzenlendi. Anaokulu ve ilkokul öğrencilerimizin geri dönüşüm malzemeleri kullanarak hazırladığı yaklaşık 50 matematik materyali sergilendi ve Masal Sınıfında öğrenciler matematikle ilgili bir masal oluşturup canlandırdılar.

"Her Yerde Matematik" anlayışı ile, Matematik Seferberliği kapsamında okullarda matematik atölyeleri ve matematik koridorlarının kurulmasının yanında Çaybaşı ilçeside ise Şehit İslam Çubuk Ortaokulunda çeşitli görsel ve materyallerle zenginleştirilmiş Matematik Sınıfı açıldı.

 

Diğer ilçelerde de "Her Yerde Matematik" anlayışıyla okullarımızda öğretmen ve öğrenciler tarafından Matematik Panoları, Matematik Sokağı ve Matematik Atölyeleri yapıldı. Ayrıca, Matematiğin alan becerilerini günlük hayatla ilişkili hale getirebilmek üzere yapılan bu çalışmalarda öğretmenlerden  güzel geri dönüşler almaktayız.

Yapılan proje çalışmaları kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 24-26 Kasım 2022 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilen eTwinning Matematik Seferberliği Çalıştayı'na Ordu’yu temsilen Çayırkent Şehit Nevzat Çatık Ortaokulunda görev yapan Songül Karadeniz adlı öğretmen katıldı.

Müdür Vargeloğlu, "Yürütülecek eTwinning projelerinde Matematik Seferberliği kapsamında yapılacak yeni disiplinler arası çalışmaların ele alındığı çalıştaya katılan öğretmenlerimizi bu güne kadar yaptıkları çalışmalar için tebrik ediyor bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz."dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız