HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ocak 2023 Cuma Saat: 10:49

"KIŞ OKULLARI" KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Ordu'da bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde uygulanan "Kış Okulu" projesi yoğun ilgi gördü.
"KIŞ OKULLARI" KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Yaz okullarının ardından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinde "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" olmak üzere 4 alanda, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren ücretsiz kurslarımız açıldı. Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in talimatıyla, ilk kez geçen yıl yaz tatilinde açılan "yaz okulları", velilerimizden gelen yoğun talep üzerine Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, 2 haftalık yarıyıl tatilinde de yaz okulu kapsamını genişleterek öğrencilerin hem eğlenmesi hem de öğrenmesi için tüm kursları açma kararı aldı. Bu kapsamda bu yıl ilk kez "kış" döneminde de uygulanan, 21 Ocak'ta başlayarak 3 Şubat'a kadar sürecek olan kurslarda, astronomi ve uzay, görsel sanatlar, hızlı okuma, tasarım ve inovasyon, modern fizik ve elektronik ile mekatronik, matematik gibi branşlarda eğitimler verilirken, kurslara aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Öğrencilerimiz, İki Haftada Toplam 40 Saat Kurs Alabilecek 

 

Matematik ve İngilizce derslerinde açılan kurslarda, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için belirlenen 5 grupta etkinlik yapılmaktadır. Öğrencilerimiz, bu kursların her ikisine de başvurabilmektedir. Öğrenciler; bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katılmaktadır. İki kursa katılan öğrencilerimiz, iki haftada toplam 40 saat ders almaktadır.

 

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) destekleme ve yetiştirme kurslarımızda ise bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı, günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlanmaktadır. Öğrenciler, en fazla iki farklı atölye veya ders grubundan BİLSEM destekleme ve yetiştirme kursuna devam edip haftalık 16, toplam 32 saat atölyelere katılabilmektedir. Öğrenciler ve öğretmenler, bulundukları illerde açılan kurslardan yararlanabilmektedir.

 

2022-2023 Eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinde Ordu genelinde Altınordu, Aybastı, Çaybaşı, Fatsa, İkizce, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ünye ilçelerde, 42 okulda, 42 kurs merkezde, 107 Destekleme ve Yetiştirme Kursları açılmış olup 1.458 öğrenci, kurs görmektedir. 74 öğretmeni ise Destekleme ve Yetiştirme Kursu vermektedir.

 

Ordu’da; Milli Eğitim Bakanının talimatlarıyla, öğrencilerin hem öğrenmesi hem de eğlenmesi amacıyla açılan kursları ziyaret eden ve öğrencilerin çalışmalarını yerinde izleyen Müdür Vargeloğlu, "Çocuklarımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak ana hedefidir. Gelişen Türkiye'mizi "Türkiye Yüzyılı"na emin adımlarla hazırlarken donanımlı, sağduyulu, teknolojiyi kullanan ve aynı zamanda kendi değerlerinin farkında olan bireyler yetiştiriyoruz. Bakanlığımızın talimatlarıyla ilimizde açılan "Kış Okulları" kurslarına velilerimiz ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Bu vesileyle öncelikle; okullarımızın, öğretmen ve öğrencilerimizin her türlü ihtiyacının karşılanması ile eğitim öğretime hazırlanması noktasında bizlerden desteklerini esirgemeyen, hayata geçirdiği birçok projeyle eğitim sistemimizi genişletirken, erişilebilirliği ve kaliteyi sürekli artıran Bakanımız Sayın Mahmut Özer'e, eğitim camiamızın ve öğretmenlerimizin her zaman yanında olan Valimiz Sayın Tuncay Sonel'e, bu süreçte özverili bir şekilde çalışan yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

 

Anahtar Kelimeler : "KIŞ, OKULLARI", KURSLARINA, YOĞUN, İLGİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız