HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Ocak 2023 Pazartesi Saat: 12:09

ŞEYHOĞLU: 80 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BEKLİYORUZ

Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın adeta ücretli öğretmen görevlendirmesiyle öğretmen açığını gidermeye çalıştığını belirterek, bu durumun eğitimin kalitesi ve verimini azaltırk
ŞEYHOĞLU: 80 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BEKLİYORUZ

Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın adeta ücretli öğretmen görevlendirmesiyle öğretmen açığını gidermeye çalıştığını belirterek, bu durumun eğitimin kalitesi ve verimini azaltırken, aynı zamanda çok düşük ücretlerle çalıştırılmak zorunda kalan öğretmenleri sömüren bir uygulama olduğuna dikkat çekti. 

Bu öğretmenlerin çok büyük çoğunluğu ders başına ücret almalarından dolayı aylık gelirlerinin asgari ücretin çok altında kaldığına vurgu yapan Başkan Şeyhoğlu, 2023 yılında artık ücretli öğretmenliğin tamamen ortadan kaldırılmasını, tüm öğretmenlerin sadece kadrolu olarak atanması gerektiğini ifade etti.

Şeyhoğlu, “76 bin 485 ücretli öğretmen görevlendirmesi tam 76 bin 485 noktada acil öğretmen ihtiyacı olduğunu göstermektedir. 81 ili dahil ettiğimizde bu rakamın çok daha yüksek olması muhtemeldir. Dolayısıyla öğretmen açığını ücretli öğretmenler eliyle gidermekten vazgeçip, kadrolu atama yapmak eğitimin geleceğine olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.

Şeyhoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği üzere ücretli öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu asgari ücretin çok altında bir gelire mahkûmdur. Asgari ücret adı üstünde dip ücrettir. Hiçbir ilave vasıf gerektirmeyen çalışanlara verilen en alt düzey ücrettir. Fakat ne acıdır ki, öğretmenlik gibi ulvi ve ülkemizin geleceğini inşa eden bir mesleğin bir kısım mensuplarını asgari ücretin altında bir gelire mahkûm ediyoruz. Bu kabul edilemez! Bu ayıptan bu ülkeyi kurtarmak, sorumluluk makamında olanların vebalidir.

Türkiye Yüzyılını eğitimle inşa edeceğiz. Eğitimin taşıyıcı kolunu da öğretmenlerdir. Dolayısıyla eğitimde alacağımız öncelikli tedbir öğretmen açığını gidermektir. Bu itibarla Cumhuriyetimizin 100. yılında en az ücretli öğretmen sayısı kadara öğretmen ataması yapılması zorunludur.”

2023 yılında Cumhuriyetin 100. Yılında 80.000 bin kadrolu atama talep ettiklerini belirten Şeyhoğlu, “Bu rakamın altında bir atama sayısını ve sözleşmeli, ücretli öğretmenlik istihdamını asla kabul etmiyoruz. İhtiyaçlar göz önüne alınarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılında 80 bin atama 2023 yılı için temel hedefimiz olmalıdır. 

Emek sömürüsüne son verilerek, öğretmenlerimizi insanca yaşayacak ücretlerle çalıştırmak ve özlük haklarla donatmak en önemli sorumluluğumuzdur. İki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının dahi ücretli öğretmen olarak görevlendirildiği okullarımızda başarının sağlandığını söylemek mümkün değildir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 43. Maddesinde; öğretmenlik “özel bir ihtisas mesleği” olarak tanımlanıyorsa, o halde mesleğin itibarını zedeleyecek uygulamalara geçit verilmemelidir. Öğretmenlerin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz! Öğretmenlerin sadece kadrolu olarak atanması temel haklarıdır” diye konuştu.

Vekil öğretmenlik uygulamasına da dikkat çeken Şeyhoğlu, “657 Sayılı DMK’nın 86’ıncı maddesinde ‘Memurların kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle işlerinden geçici olarak ayrılmaları halinde yerlerine kurum içinden veya diğer kurumlardan veya açıktan vekil atanabilir’ hükmü yer almaktadır. 

Dolayısıyla MEB ücretli öğretmen çalıştırmak yerine, zorunlu hallerde bu öğretmenlerimizi vekil öğretmen olarak çalıştırmalıdır. Türkiye’de hiçbir kamu görevlisinin “ücretlisi” yokken öğretmenlik mesleğinin saygınlığını tahkir eden “ücretli öğretmenlik” tabirinin tedavülden kaldırılması elzemdir ” şeklinde konuştu.

HABER: SEMRA GENÇOSMANOĞLU

 

Anahtar Kelimeler : ŞEYHOĞLU:, 80, BİN, ÖĞRETMEN, ATAMASI, BEKLİYORUZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız