HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Şubat 2023 Çarşamba Saat: 12:48

“DEVLETİMİZE DE GENEL BAŞKANIMIZA DA SÖZ ETTİRMEYİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Naci Şanlıtürk’ten, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli üzerinden depremle alakalı devşirme siyaset yapanlara sert uyarılar geldi.
“DEVLETİMİZE DE GENEL BAŞKANIMIZA DA SÖZ ETTİRMEYİZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Naci Şanlıtürk’ten, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli üzerinden depremle alakalı devşirme siyaset yapanlara sert uyarılar geldi.

Şanlıtürk, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; “Siyaset yapacaksanız hükümetin uygulamaları üzerinden her zaman eleştiri hakkınız bakidir, ama asla devletimize ve devletimizin kurumlarına laf ettirmeyiz” dedi.

Genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli ömrünü devletine ve milletine adamış bir liderdir. Her zaman milletimizin ve devletimizin yanında olmuştur diyen Şanlıtürk, açıklamasının devamında; “Devletimize de Muhterem Genel Başkanımız Dr.Devlet Bahçeli’ye de söz ettirmeyiz.

Muhterem Genel başkanımızın ne söylemesi beklenmektedir; “Devlet dururken, devletin kurumları dururken, bu devleti dağıtalım, bütün kurumlarını yıpratalım özel dernekler üzerinden hizmeti götürelim” demesi mi beklenmektedir” diye konuştu.

ÇOK BEDELLER ÖDEDİK

Açıklamasında muhalefeti hedef alan Şanlıtürk; “Biz bu devleti kurarken çok büyük bedeller ödedik.

Bu ödediğimiz bedelleri verdiğimiz şehitleri unutursak olmaz. Devletimizin milletimizin vatanımızın bekası önceliğimizdir. Devletimizi ve devletimizin kurumlarını asla yıpratmamalıyız. Bu kurumlar hepimizin kurumudur.

Muhalefetin iktidar olmak gibi bir gailesi olmadığı için devlet kurumları yıpratarak, iktidarı yıprattıklarını zannetmektedirler. Siyaset yapacaksanız hükümetin uygulamaları üzerinden her zaman eleştiri hakkınız bakidir, ama asla devletimizin kurumlarına laf ettirmeyiz.

Eksiklikleriyle noksanlıklarıyla bizim kurumlarımızdır, vazgeçemeyiz. Gidecek başka bir kapımız da yoktur. Devletimizin kurumlarında aksaklık yolsuzluk, usulsüzlük, çökme gibi bir şüpheniz varsa;  Ankara’da da şerefli Türk hakimleri var. Elinde bilgisi, belgesi olan mahkemelerimize başvursun. Devletimizin bütün kurumlarının ayakta olduğu gibi, adliyelerimiz de ayaktadır.

Toplanan paraların kaydı devlette mevcuttur ve nereye harcandığı bellidir. Bu tür açıklamalara en güzel cevabı, yine CHP Milletvekili olan İlhan Kesici vermiştir. Kesici; “Bu devlet bir evrakı yedi kez kaydetmektedir” demiştir” şeklinde konuştu.

ÖZEL STK'LARIMIZIN ÇABALARINI TAKTİR EDİYORUZ

Deprem yaralarını sarmak için özveri ile çalışan STK’larında hakkını teslim eden Şanlıtürk, AHBAB’çıları da hedef alarak şöyle devam etti; “Özel STK’larımızın, derneklerimizin kendi çabalarını takdirle karşılıyoruz. Kim bu yarayı sarmak için duvara bir taş koymuşsa, bu yükü kaldırmak için zerre kadar çaba göstermişse hepsine teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun.

BU GÖREVİ AHBAB'A ÇAVUŞ'A DEVREDEMEYİZ

İki tane derneğin kulağa hoş gelen söylemlerini, devletimizin yetkili kurumlarıyla kıyaslamaya kalkarsak olmaz.

Hiçbir derneği devletin yerine koyamayız. Yarın ahbaplık bozulduğu zaman, kendinize başka bir ahbap ya da çavuş arayışı içerisinde olursunuz. Türk milleti ayaktadır, devletimiz ayaktadır, millet devletin, devlet de milletin yanındadır. Devletimizin asli görevi de zaten budur. Bu görevi Ahbab’a Çavuş’a devredemeyiz.”

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR, BERABER OLMA GÜNÜDÜR

Birlik ve beraberliğin önemine de dikkat çeken Şanlıtürk; “22.000 km² topraktan, 72.5 Millet gelerek, 782.000 km² toprağa sığınarak bir devlet, Cumhuriyet kurmuştur. 100 yıllık bu serüvende acılarla, kederlerle, sevinçlerle, başarılarla yoğrula yoğrula tek millet olmuştur.

Yaşadığımız bu asrın felaketi de göstermiştir ki bu millet tek yürektir. Milletimizin birliğini dirliğini yaralayacak, örseleyecek her türlü açıklamadan kaçınılmalıdır. Gün birlik olma günüdür, beraber olma günüdür” diye de konuştu.

MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNE KAST EDEN HİÇBİR KİMSEYE MÜSADE ETMEYECEĞİZ

İçinde bulunduğumuz zamanın siyaset yapılacak zaman olmadığına da dikkat çeken Şanlıtürk, sözlerini şöyle tamamladı; “El birliği yapacağız, güç birliği yapacağız bu yaraları saracağız. Yıkılan konutlarımızın yerine daha güzellerini yapacağız, daha güçlülerini yapacağız.

Yaşadığımız bu acıları fırsat bilerek, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine kast eden hiçbir kimseye müsade edilmeyecektir.

Bu zaman siyaset yapılacak zaman değildir. Yaşadığımız olağanüstü dönem geçtikten sonra oturur konuşuruz, siyasetimizi de yaparız eleştirimizi de yaparız.

Rabbim bu milletin birliğini dirliğini daim etsin. Ülkemize ve milletimize bir daha böyle büyük acılar göstermesin. Bizleri altından kalkamayacağımız imtihanlarla imtihan etmesin. Çektiğimiz sıkıntıları, yaşadığımız acıları günahlarımıza kefaret etsin.

Türk milleti; tarihin kendi üzerine yüklemiş olduğu bu büyük rolü oynayacak yerine getirecektir ve nizam-ı alem ülküsünü, İslam’ın Sancaktarlığını, bayraktarlığını yerine getirecektir. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız