HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2023 Perşembe Saat: 17:12

YILMAZ: MEMURLARIN HASSASİYETİ DİKKATE ALINDI

Türkiye Kamu-Sen Ordu Şube Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Genel Başkanları Önder Kahveci’nin girişimleri sonucu, Resmi Gazete de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
YILMAZ: MEMURLARIN HASSASİYETİ DİKKATE ALINDI

Türkiye Kamu-Sen Ordu Şube Başkanı Hasan Ali Yılmaz, Genel Başkanları Önder Kahveci’nin girişimleri sonucu, Resmi Gazete de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Yılmaz, Türkiye Kamu Sen olarak taleplerinin karşılık bulduğunu ve memurların hassasiyetlerinin dikkate alındığına dikkat çekerek; “Yaşadığımız büyük deprem felaketinin ardından bölgede görev yapan ve depremden etkilenen kamu çalışanlarının idari izinli sayılması ve bölgedeki sözleşmeli personelin kadroya geçmek için başvuru süresinin uzatılmasına ilişkin taleplerimiz olmuştu. 15 Şubat’ta yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile sözleşmeli personelin kadroya geçmek için başvuru süresi 31 Mart 2023 tarihine kadar uzatılmıştır” dedi. 

Kararnamede yapılan düzenlemeler hakkında bilgiler veren Yılmaz, açıklamasının devamında ise; “Resmi Gazetede yayımlanan Afet Bölgesindeki Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirlere ilişkin 2023/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile de bölgede görevli olan ve depremden etkilenen kamu çalışanlarının valiliklerin değerlendirmelerine bağlı olarak idari izinli sayılabilecekleri, esnek istihdam biçimlerinden faydalanabilecekleri belirtilmiştir. 

Ayrıca bir başka Cumhurbaşkanı kararı ile okulların deprem nedeniyle tatil edilmesinden dolayı eğitim çalışanlarımızın mahrum kaldığı ek ders ücretlerinin kesinti yapılmaksızın eğitim çalışanlarımıza ödenmesi kararlaştırılmıştır.  

Bölgede çalışan kamu görevlilerimizin hassas durumlarının dikkate alınması, kadroya geçmek isteyen sözleşmeli personelin başvuru süresinin uzatılması, bölgedeki personele idari izin verilmesi ve esnek istihdam getirilmesi, ek ders ücretlerinin tam olarak ödenmesi gibi taleplerimizin karşılık bularak hayata geçirilmesi yerinde bir karar olmuştur.  

Kamu çalışanlarımız, bu afetin yaralarını sarabilmek için yurdumuzun her köşesinde, her alanda canla başla, fedakârca hizmet üretmektedir. Sağlanan kolaylıklar, çalışanlarımızın azmini bir kat daha artıracaktır. Hep birlikte ele ele vererek ayağa kalkacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : YILMAZ:, MEMURLARIN, HASSASİYETİ, DİKKATE, ALINDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız