HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Şubat 2023 Cumartesi Saat: 14:44

ORDU, DEPREMZEDELER İÇİN ÜRETİYOR

Depremde zarar gören illere ülkemizin birçok yerinden yardım gönderilirken, Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığın talepleri doğrultusunda Meslek Liseleri ve Halk Eğitimi Merkezleri afet seferberliğine ortak oldu.
ORDU, DEPREMZEDELER İÇİN ÜRETİYOR

Depremde zarar gören illere ülkemizin birçok yerinden yardım gönderilirken, Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığın talepleri doğrultusunda Meslek Liseleri ve Halk Eğitimi Merkezleri afet seferberliğine ortak oldu.

MESLEK LİSELERİMİZLE DEPREMZEDELERİMİZİN YANINDAYIZ

Ordu'da deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ısınma ihtiyacına destek olmak amacı ile meslek lisesi öğretmen ve öğrenciler, toplam 340 adet çadır içi ve çadır dışı soba ile 50.000 maske üretimi gerçekleştirdi. Kumru ilçesinde idareci, öğretmen ve velilerin destekleri ile deprem bölgesine gönderilmek üzere 325 soba ise yola çıktı. Soba ve maskeler, deprem bölgesindeki vatandaşlara gönderilmek üzere Ordu Valiliği AFAD koordinasyon merkezine teslim edildi. 

Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, günlük 5.000 adet ekmek üretim kapasitesiyle depremzedelere gönderilmek üzere ekmek üretimine devam ediyor.

Fatsa Gazi Meslek Lisesi de depremzede vatandaşlar için ürettikleri dezenfektan, kolonya, sıvı sabun ve hijyen ürünlerini deprem bölgesine göndermeye devam ediyor. Fatsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen bin paket kuru pasta ise Ordu’da misafir edilen depremzede vatandaşlara ulaştırılmak üzere sosyal markete teslim edildi.

HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ, DEPREMZEDE VATANDAŞLAR İÇİN ÜRETİYOR

Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleri ise, usta öğreticiler ve kursiyerler, depremzede vatandaşlar için canla başla çalışmaya devam ediyor. Polar eşofman ve kazak, battaniye, atkı, eldiven ve bere, kalın giyecekler, yorgan, nevresim ve uyku tulumları; deprem bölgesindeki vatandaşlara gönderilmek üzere halk eğitimi merkezlerinde üretilmeye devam ediyor.  

“ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN HEP BERABER GELECEĞİZ”

Bu arada İl Millî Eğitim Müdürü Fatih Vargeloğlu, “Yaşadığımız bu afet sonucu yapılan yardım seferberliğinde, metal teknolojisi, tesisat ve iklimlendirme teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi, mobilya imalat teknolojisi alanlarında bilgi, beceri ve üretim kapasitelerini kullanarak dayanışma örneği gösteren meslek liselerimizi ve halk eğitimi merkezlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ilimiz genelinde; öğretmen, öğrenci ve velilerimizin de destekleriyle okul ve kurumlarımıza gelen nakdi yardımlar, kuru gıda, hijyen malzemesi ve kıyafet yardımları; vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere ilgili kurumlara teslim edilmektedir. Ünye Öğretmenevimiz ve Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz iş birliği ile Elbistan'a; 5 bin kişilik sıcak yemek, 20 bin su ve 20 bin ekmek gönderildi” dedi.

Bu zorlu süreçte ve her zaman Devletimizin ve Milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum diyen Vargeloğlu, “Koordineli bir şekilde tüm kaynaklarımızı kullanarak bu zorlukların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Depremden etkilenen illerimize ve vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi ileterek hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, DEPREMZEDELER, İÇİN, ÜRETİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız