HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Şubat 2023 Cuma Saat: 13:15

ŞANLITÜRK: “ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 28. Dönem Ordu Milletvekili Aday Adayı Naci Şanlıtürk, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)’nun Şubat ayı aylık yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Ordu’dan depremzedelere yapılan bağışl
ŞANLITÜRK: “ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 28. Dönem Ordu Milletvekili Aday Adayı Naci Şanlıtürk, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)’nun Şubat ayı aylık yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Ordu’dan depremzedelere yapılan bağışlar konusunda duyarlılık ve hassasiyet gösteren herkese teşekkür geldi.

Yapılan yardımların miktarının büyüklüğüne ve küçüklüğüne bakılmaksızın, “Bugün taşın altına elimizi koymasak, ne zaman koyacağız? Şimdi değilse ne zaman?” diyen Şanlıtürk; ”Ülke genelinde yapılan yardım ve bağışların bugüne kadar geçici yardım ve bağış olduğunu belirtmekte yarar görüyorum. Depremin 1. Gününden itibaren yapılan çalışmalar enkaz altında kalan canlarımızı kurtarmaya yönelik çalışmalardı. Şimdi yaraları devletimiz ile birlikte sarma zamanı gelmiştir. Bizlerde bu yaraları sarmak için taşın altına elimizi koymazsak ne zaman koyacağız” dedi.

“DEVLETİMİZİN GÜCÜNE VE DİRAYETİNE GÜVENİMİZ SONSUZDUR”

Depremin şokunun atlatılmasının ardından Türkiye’nin nasıl tek yürek olduğuna dikkat çeken Şanlıtürk; “Devletimizin gücüne ve dirayetine her zaman güvenimiz sonsuzdur. Devletimizin Kızılay’ı var, AFAD’ı var. İlk andan itibaren Kamu ve Yerel Yönetimlerle birlikte idari bir yapı oluşturularak çalışmalara başlanmıştır. 

Ordu Valimiz Sayın Tuncay Sonel, Adıyaman’da, Büyükşehir Belediyemiz bölgede, Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Aşkın Tören Gölbaşı’nda yine OTSO Başkanımız sağ olsun ayni yardımlar konusunda ve konteynır yardımları ile birlikte oda bölgede çalışmalara azami düzeyde destek vermeye devam etmektedirler.

“YAPILAN YARDIMLAR ÇOK ÖNEMLİDİR”

Vatandaşlarımızın hayat düzeylerini daha konforlu bir şekilde sürdürebilmeleri için yapılan tüm çalışmaları takdirle karşılıyoruz. İlk etapta yapılan yardımların geçici yardımlar olduğunu biliyoruz. Yıkımın ilk başladığı andan itibaren bakıldığında kalıcı konutların bir an önce yerine yerleştirilmesi lazım. Bütün hemşerilerimden ricam, 1 Lira’da olsa AFAD’a yapılacak olan yardımlar çok önemlidir. Çünkü kalıcı konutların bir an önce yapılması gerektiğinin önemini hepimiz çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

“ŞİMDİ BİR OLMAYACAĞIZDA NE ZAMAN OLACAĞIZ”

OTSO ve OTSO Meclis üyelerine de seslenen Şanlıtürk; “Arkadaşlar zenginliğimizin boyutu hiç önemli değil. Şimdi bir olmayacağız da ne zaman olacağız. Yani bir savaş olduğunda bile bireysel olarak ortaya ne koyabiliriz ona bakmak lazım. Bu manada Ticaret Odalarımızın ve Borsalarımızın çalışmaları var. Bu çalışmalar çok değerli ve kıymetlidir. Bu vesile ile OTSO Başkanımız Sayın Levent Karlıbel’inde özellikle konteynır konusunda ki hassasiyetini önemle takdir ediyorum. Çünkü bu şartlarda gerçekten çadırda kalmak oldukça zor ve güçtür. 

Arkadaşlar, bizlerde inşaat sektörünün içerisindeyiz. Biliyorsunuz beton yerli bir üründür. Ülkemizin toplam çimento üretim kapasitesi 160 milyon ton. Sadece deprem bölgemizde 90 ila 100 milyon ton üretim kapasitesi olan çimento fabrikalarımız var. Bazalt ve kalker yani çakıldı hepsi yerli. Demir, çelik üretimi konusunda da fena bir noktada değiliz. Kalıcı konutların en kısa sürede yapılacağına inanıyorum. Bu konutların böylece üç ay içerisinde de anahtar teslimi yapılırsa hiç şaşırmayın. Devletimiz bunu yapabilecek güçtedir.

“YARDIMLARINIZI AFAD ÜZERİNDEN YAPINIZ”

Sizlerden hasseden ricam yardımlarınızı AFAD üzerinden yapmanız olacaktır. Çünkü kalıcı konutların kısa sürede tamamlanması için ciddi manada bir ekonomik desteğe ihtiyaç vardır. Bu desteği de AFAD üzerinden sağlamamız gerekmektedir. Biz bu deprem konutlarını yani kalıcı konutları hızlı bir şekilde yerine koyabiliriz. Her ilde üçer beşer 1000 konutu üç ay içinde tamamlayabiliriz.

Devletimize ve devletimizin bütün kurumlarına güveneceğiz. Herhangi bir kaosa meydan vermemek için yardımlarımızı devlet üzerinden koordineli bir şekilde yapılmasını sağlamalıyız. Bu manada devletimiz bütün yardımları başarı ile koordine etmiştir.

Bu kaos ortamının bir an önce ortadan kalması lazım. Biliyorsunuz ki şehirler kayboldu. 11 ilimiz ile ilgili ortaya çıkan fotoğraflara birlikte tanık oluyoruz. Ordu destek illeri arasında yer almamasına rağmen burada otellerini ve işletmelerini depremzedelere açan arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yine gördüğünüz gibi Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve bütün ilçe belediyelerimiz deprem bölgesine her konuda seferber olmuştur.

“ORDU’DA 6 BİN 500 DEPREMZEDEMİZ VAR”

Ordu’da 6 Bin 500 depremzedemiz var. Bunların kaydı AFAD üzerinden yapılıyor ve AFAD üzerinden alıyoruz. Buraya gelenler ise kendileri bireysel olarak gelen depremzedelerimizdir. Dediğim gibi Ordu destek illeri arasında olmasa da taşın altına elini koymuştur. Biz Ordulular olarak bugüne kadar yapılan çalışmaları ve yardımları her zaman iki katına çıkarma gücüne de sahibiz. Bu manada emeği, katkısı ve yardımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ŞANLITÜRK:, “ŞİMDİ, DEĞİLSE, NE, ZAMAN?”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız