HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mart 2023 Pazar Saat: 14:45

ŞEYHOĞLU’NDAN EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÖNEMLİ DUYURULAR!

İLKSAN Denetim Kurulu Üyesi ve Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda, İLKSAN tarafından eğitim çalışanlarına yapılan afet yardımlarını masaya yatırdı.
ŞEYHOĞLU’NDAN EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÖNEMLİ DUYURULAR!

İLKSAN Denetim Kurulu Üyesi ve Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda, İLKSAN tarafından eğitim çalışanlarına yapılan afet yardımlarını masaya yatırdı.

Eğitim Çalışanlarına önemli çağrılarda bulunan Şeyhoğlu, verdiği röportajda İLKSAN üyesi eğitim çalışanına yapılan nakdi yardım ödemelerinin, Online talep alınmak sureti ile aralıksız olarak devam ettiğine dikkat çekti.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şeyhoğlu, haftanın röportajı sayfamıza hoş geldiniz. Kahramanmaraş Merkezli 11 ilde meydana gelen depremlerde asrın felaketini yaşamaya devam ettiğimiz bugünlerde İLKSAN ve Türk Eğitim Sen hala sahada faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. İLKSAN olarak depremin başından beri yapılan nakdi çalışmalar hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Metin ŞEYHOĞLU: Hoş bulduk Sayın Deliçakar. Evet sizin de bahsettiğiniz gibi biz başta Kamu Sen, Türk Eğitim Sen ve İLKSAN olarak deprem bölgemizdeki 11 ilde saha çalışmalarımıza hala devam ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı(İLKSAN) tarafından Afetin Üçüncü gününden itibaren yapılmaya başlanan yapılan Afet Nakdi Yardım Ödemeleri devam ediyor. 

6 Şubat 2023 tarihinde merkezi Kahramanmaraş İli olan ve Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Elazığ illeri ile Sivas-Gürün İlçesinde etkili olan deprem afeti neticesinde, bölgedeki vatandaşlarımız ile birlikte can ve mal kayıplarına maruz kalan yaklaşık 60.000 İLKSAN üyesi eğitim çalışanına yapılan nakdi yardım ödemelerinin, Online talep alınmak sureti ile aralıksız olarak devam etmektedir.

Şafak DELİÇAKAR: Eğitim çalışanlarına afet nakdi yardımları ve ücretsiz konaklama/beslenme hizmetleri hakkında ne aşamadasınız?

Metin ŞEYHOĞLU: Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Aidat ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğinin 7. Maddesi amir hükümleri doğrultusunda; Afette Meskeni hafif hasar görenlere afet tarihindeki aidatının 16 katı(takriben 4800.-TL)

Afette Meskeni orta hasar görenlere afet tarihindeki aidatının 18 katı (takriben 5400.-TL)

Afette Meskeni ağır hasar görenlere afet tarihindeki aidatının 24 katı (takriben 7200.-TL)

Afette Üyenin eş ve/veya çocuğunun vefatı halinde ise afet tarihindeki aidatının 30 (otuz) katı tutarında, (takriben 9000.-TL) Tutarında nakden ve defaten yardım yapılmaktadır.

 İLKSAN Konukevi ve otellerinde ise yine depremin üçüncü gününden itibaren her gece yaklaşık 1000 üye ve ailesine ücretsiz konaklama hizmeti verilerek bu güne kadar yaklaşık 45.000 öğün/kişi ücretsiz beslenme hizmeti sunulmaktadır.

Şafak DELİÇAKAR: Borç erteleme ve üyelere Afet İkrazı ödemeleri konusunda çalışmalarınız ne durumda?

Metin ŞEYHOĞLU: Eğitim çalışanlarının borçları nemasız/masrafsız 3 ay erteleniyor, dileyen üyelere 20.000-tl afet ikrazı ödeniyor. 

 

Genel Müdürlük açıklamasında; afetten önce sandıktan borç(ikraz) alan ve afet bölgesinde ikamet eden üyelerden, talep eden herkesin borçlarının başvuru tarihini takip eden 3 ay boyunca nemasız ve masrafsız olarak ertelendiği ve yine afet bölgesindeki üyelerin tamamına, sandığa borçları olup olmadığına bakılmaksızın 12, 18 veya 24 Ay vade ile geri tahsil olunmak üzere 20.000.-TL kurum içi borçlanma hizmeti sunulmakta ve bu borcun tahsili de dilendiği takdirde 3 ay masrafsız olarak ertelenebilmektedir.

Şafak DELİÇAKAR: Vefat eden üyeler ile ölüm ve cenaze yardımları hakkında neler aktarabilirsiniz?

Metin ŞEYHOĞLU: Vefat eden üyelerin varislerine ölüm ve cenaze yardımları nakden ve defaten ödeniyor.

Afet neticesinde hayatını kaybeden İlksan üyelerinin tüm hak ve alacakları varislerinin başvurusuna müteakip nakden ve defaten ödeniyor.

Hayatını kaybeden eğitim çalışanlarına hizmet yıllarına göre değişmekle birlikte bu kişilerin varislerine ortalama 60 Bin ila 100 Bin TL arasında Ölüm Yardımı ve yine 5.500.-TL Cenaze Yardımı yapılıyor.

Şafak DELİÇAKAR: Üyelerinize deprem ferdi kaza sigortası konusunda nasıl yardımlar yapıyorsunuz?

Metin ŞEYHOĞLU: Ayrıca FERDİ KAZA SİGORTASI kapsamında da hayatını kaybeden üyelerimizin varislerine 15.000.-TL sigorta ödemesi yapılmaktadır.

Tüm İLKSAN üyeleri deprem ferdi kaza riskine karşı sigortalıdır. Yurt çapında ki 300.000 İLKSAN üyesi, deprem afet riskini de ihtiva edecek şekilde sigortalı olduğundan, Afet bölgesinde hayatını kaybeden İLKSAN üyesi eğitim çalışanlarının varislerine 15.000.-TL sigorta ödemesi yapılacaktır.

Afet neticesinde herhangi bir uzuv kaybı ve/veya maluliyet hali bulunan üyelere de işgücü kayıp oranlarına göre ferdi kaza sigorta ödemeleri yapılmaktadır.

BAŞVURU EVRAK TEMİN SÜRESİ 6 AY, ZAMANAŞIMI 10 YIL

Açıklamada, hasar durumunu gösteren evrakların afet tarihinden itibaren 6 ay içinde temin edilmesi halinde geçerli olup karşılıksız afet yardımına başvuruda zamanaşımı süresi 10 yıldır.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Şeyhoğlu, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyor, başta sahada olmak üzere kurumsal çalışmalarınızda da başarılarınızın devamını diliyorum.

Metin ŞEYHOĞLU: Bende başta şahsıma ve sendikamıza bu fırsatı sağladığınız için size ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız