HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Mart 2023 Salı Saat: 13:53

MUSABAŞOĞLU’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili A. Adayı Günay Musabaşoğlu, “Haklarını savunarak eşit şartlarda çalışmak için yaptıkları grevde, bir buçuk asır önce bugün yakılarak yaşamını yitiren kadınları anıyor, başlattıkları m
MUSABAŞOĞLU’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili A. Adayı Günay Musabaşoğlu, “Haklarını savunarak eşit şartlarda çalışmak için yaptıkları grevde, bir buçuk asır önce bugün yakılarak yaşamını yitiren kadınları anıyor, başlattıkları mücadeleyi onurla, gururla ve inatla yükseltiyoruz” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Musabaşoğlu,

kadınların her alanda ayrımcılığa maruz kalmadan daha görünür ve daha güçlü olmak için çalıştıklarını ifade etti.

Başoğlu, şunları söyledi: “Ülkemizde her yıl yüzlerce kadın, erkekler tarafından öldürülüyor ya da  şiddete maruz bırakılıyor. Kadınlar ve çocuklar tacize ve tecavüze uğruyor. Kız çocukları erken yaşta evliliğe zorlanıyor, eğitim hakları gasp ediliyor.

Kadınların ev içi emeği küçümseniyor, göz ardı ediliyor. Dışarıda da kadınların siyasi temsiliyeti önemsenmiyor ve geri plana itiliyor.  AKP Hükümeti ve onun uzantıları da kadınların ve çocukların haklarını ve yaşamlarını koruma altına almak için kılını bile kıpırdatmıyor.

Bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için, biz kadınlar, yılın her günü, günün her saati korkmadan, çekinmeden “aman başıma bir şey gelir mi” diye düşünmeden sokaklarda, bahçede, işyerlerinde, meydanlarda, siyasette, okullarda eşit bir şekilde, ayrımcılığa maruz kalmadan var olabilmek için mücadele ediyoruz. 

Biz kadınlar; çalışma alanında, siyasette, eğitimde ve hayatın her alanında ayrımcılığa maruz kalmadan daha görünür ve daha güçlü olmak için çalışıyoruz.

Biz kadınlar; kıyafetimizin, kahkahalarımızın, konuşmamızın, yaşam tarzımızın  mesele edilmediği bir toplumu birlikte kurmayı hedefliyoruz.

Bu mücadeleyi kazanacağız. Kadınıyla, erkeğiyle daha özgür, eşit bir toplum için, yaşasın kadın dayanışması… Yaşasın Dünya Kadınlar Günü.”

Anahtar Kelimeler : MUSABAŞOĞLU’DAN, KADINLAR, GÜNÜ, MESAJI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız