HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Mart 2023 Salı Saat: 15:20

“KADIN OLMAK ÇOK ZOR!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, “Kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın karar alma süreçlerine etkin ve eşit biçimde katılmaları için eşit fırsatlar tanınmalıdır” dedi.
“KADIN OLMAK ÇOK ZOR!”

         Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, “Kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayatın karar alma süreçlerine etkin ve eşit biçimde katılmaları için eşit fırsatlar tanınmalıdır” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Dalak, kadın olmanın zor olduğu söyledi.

Ülkemizde bir ay önce yaşanan deprem felaketinde kaybettiğimiz canlarımıza rahmet yaralılarımızın bir an önce iyileşmelerini temenni ediyorum diyen Dalak, kadınların; eşitlik, özgürlük ve mücadelenin simgesi olduğunu belirtti.

“OMUZ OMUZA OLMALIYIZ”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tüm dünyadaki emekçi kadınların; kendilerini ailede, toplumda, siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda eşit bir birey olarak görmeyen zihniyetlere karşı mücadele ve dayanışma günü olduğunu belirten Dalak, “Bugün yürütmekte olduğumuz mücadelede çok daha fazla dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Kadınlar olarak bizler başka bir dünyanın mümkün olabileceği çığlığını omuz omuza atmak durumundayız” diye konuştu.

Kadının özgür bir birey olması kültürel, tarihsel ve dinsel gerekçelerle engellenemeyeceğini kaydeden Dalak, bu gerekçelere dayanılarak kadınların eğitim hakkından, iş hayatından, toplumsal yaşamdan uzaklaştırılamayacağını vurguladı.

“KADIN CİNAYETLERİ HIZLA ARTIYOR”

         Türkiye’de son yıllarda kadın cinayetlerin arttığını anımsatan Dalak, “Ülkemizde son yıllarda kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerinin sayısı hızla artmaktadır. Kadına yönelik şiddetin toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile doğrusal ilişkisi olup, toplumsal cinsiyet eşitsizliği önlenmeden şiddetin de ortadan kalkmayacağı açıktır. Kadına yönelik şiddetin varlığında ve Aile Mahkemeleri’nin görevli olduğu alanlarda ve davalarda arabuluculuk ve uzlaştırma alternatif çözüm yöntemleri kabul edilmemelidir. Kadınları toplumsal hayatın dışına iten ayrımcı ve cinsiyetçi politikalardan vazgeçilerek, kadını sadece ailenin bir parçası olarak gören, özgür birey olduğunu kabul etmeyen politik ve kültürel anlayış değiştirilmeli, kadınlara siyasal, sosyal ve ekonomik alanda yer açacak toplumsal cinsiyet eşitliği politikaları samimiyetle uygulanmaya geçilmelidir. Kamu Kurum ve Kuruluşları cinsiyet temelinde ayrımcılık yapmama ve eşitliği uygulamak için mekanizmalar oluşturmalı ve düzenlemeler yapmalıdır. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılık sonlandırmalı, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanarak, kadının toplumsal konumu güçlendirilmelidir” açıklamasında bulundu.

“DAYANIŞMAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Kadın hakların için dayanışmayı her alanda sürdüreceklerini belirten Dalak, şunları söyledi:

“Uzun mücadeleler sonucunda elde edilmiş kadın hakları kazanımlarından vazgeçme çalışmalarına karşı sessiz kalmamız beklenmemelidir. Hak savunucu olarak bizler kadının İnsan Hakları mücadelemizi dünden daha büyük bir inançla ve dayanışmayla sürdürmeye kararlıyız.

 Bizler, Cumhuriyet Devrimleri sonucunda ve mücadelelerimizle elde edilen kadın hak ve kazanımlarından geriye götürmeye yönelik her türlü zihniyetin, söylemin, girişimin karşısında olacağımızı, kadına karşı ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının eşit ve özgür bir birey olarak var olduğu, kadının insan haklarının ihlal edilmediği, barışın ve özgürlüğün var olduğu bir Türkiye ve Dünya için; kadın haklarının teminatı olan Atatürk Devrimlerine ve Laik Cumhuriyeti’mize bağlılıkla, mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi tüm halkımızla paylaşıyoruz.”

 

                                                                          

 

Anahtar Kelimeler : “KADIN, OLMAK, ÇOK, ZOR!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız