HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Mart 2023 Çarşamba Saat: 14:22

KADİM MAHALLELER YENİDEN AYAĞA KALKIYOR

Göreve geldiği günden bugüne hayata geçirdiği dev altyapı yatırımlarıyla şehrin alt yapıda yıllardır biriken sorunlarına bir bir neşter vuran Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, üst yapıyı da nakış nakış işlenen sokaklar
KADİM MAHALLELER YENİDEN AYAĞA KALKIYOR

 Göreve geldiği günden bugüne hayata geçirdiği dev altyapı yatırımlarıyla şehrin alt yapıda yıllardır biriken sorunlarına bir bir neşter vuran Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, üst yapıyı da nakış nakış işlenen sokaklar ile modern ve göz kamaştıran bir güzelliğe kavuşturuyor.

Başkan Aşkın Tören’in “marka şehir” vizyonu doğrultusunda Altınordu’nun sokaklarını adeta birer tabloya dönüştüren sokak yenileme çalışmalarında Şarkiye’den sonra Selimiye ve Düz mahalle de yeniden doğuyor.

 SELİMİYE VE DÜZ MAHALLE DE YENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞUYOR

 Başkan Aşkın Tören öncülüğünde Altınordu Belediyesinin tarihi mahallelerde başlattığı kent kimliği ve estetiği öncelikli çalışmalar etap etap sürüyor.   

Zaferimilli’de başlayan, Şahincili, Kirazlimanı, Aziziye, Saray mahalleleriyle devam eden Şarkiye ile taçlanan örnek sokak yenileme çalışmaları Selimiye ve Düz mahalleler ile şehre yeni bir kimlik ve yepyeni bir çehre kazandırıyor.

Selimiye mahallesinin tarihi hamam deresi ve 225 No’lu sokaklarında altyapı sil baştan yenilendi. Tamamlanan altyapı çalışmalarından sonra başlayan dekoratif doğal begonit taş uygulaması ile hem sokaklar hem kaldırımlar nakış nakış işleniyor. Uzun yıllardır ayağa kalkmayı bekleyen tarihi hamam deresi sokak ortaya çıkan estetik görüntüsü ve görsel zenginliği ile adeta bir güneş gibi yeniden parladı. Selimiye’nin 225. Sokağını da baştan başa yenileyen çalışmalar toprak kaymalarına karşı tarihi dokuya ve yapılan çalışmaya uygun olarak Şev Taşı duvar ile koruma altına alındı.

Şehrin sosyal yaşamının ve ticaret hayatının merkezi konumunda bulunan Düz Mahalle Osmanpaşa Caddesi ve Yıldırım Caddesi ile Yenigün Sokakların bir kısmı da mineral yüzeyli dekoratif doğal begonit taş uygulamasıyla yenilendi. Her iki mahallede de çalışmalarda sona gelindi.

 BAŞKAN TÖREN “İNSANIMIZ VE ŞEHRİMİZ İÇİN DURMADAN YORULMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

 Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bölgeye görevlendirilen ve deprem afetinin ilk gününden bu yana bölgede çalışmalarını sürdüren Başkan Aşkın Tören, “devlet-millet el ele hem yaralarımızı saracağız hem depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız hem de şehrimizde planladığımız çalışmalarımızdan, projelerimizden taviz vermeden şehrimize ve insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Şehrimizin tarihi sokakları başakta olmak üzere, mahallerimizde tarihi dokuya, silüete uygun modern aynı zamanda kent kimliği ve estetiği ilkelerini de önceleyen bu çalışmalarımız marka şehir iddiamıza önemli bir katkı sağlayacaktır. Şehrimizde başlattığımız modern değişim ve dönüşümü sürdürecek, aynı zamanda insanımızın hayatını kolaylaştıracak, yaşam konforunu artıracak çalışmalarımızı durmadan yorulmadan sürdüreceğiz.

 

Anahtar Kelimeler : KADİM, MAHALLELER, YENİDEN, AYAĞA, KALKIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız