HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Mart 2023 Salı Saat: 14:16

AYBASTI BELEDİYESİ SUÇ İŞLİYOR, SORUMLULAR VE MUHALEFET SEYREDİYOR...

23 Temmuz 2022'de yaptığımız haberin bir bölümü şöyle: Yelve Yaylasında kaçak yapılar kabul edildi ve mühürlenmiş. ne zaman yıkılacak göreceğiz?
AYBASTI BELEDİYESİ SUÇ İŞLİYOR, SORUMLULAR VE MUHALEFET SEYREDİYOR...

23 Temmuz 2022'de yaptığımız haberin bir bölümü şöyle: Yelve Yaylasında kaçak yapılar kabul edildi ve mühürlenmiş. ne zaman yıkılacak göreceğiz?

Aybastı Zaferi Milli Mahallesi YELVE yaylasında yapılan binalarla ilgili olarak yöre sakini Metin Aksoy'un savcılığa yaptığı suç duyurusunun ardından belediye ye de yaptığı başvuru sonrası Aybastı belediyesi açıklamada bulundu. İnşaatların neredeyse bitme aşamasına gelmesine rağmen yeni mühürlendiği ortaya çıkarken inşaat sahiplerine bir ay süre verildiği belirtildi.

***

Şikayetçi Metin Aksoy konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu soruşturmanın devam ettiğini bu kez kaymakamlığa tel ve kazıklar konusunda yazı yazdığını ve gelen cevapta yasal olmayan inşaatlarında durumunun net bir şekilde ortaya çıktığını belirtirken, Kaymakamlığın Belediyeye yazdığı yeni yazı söyle 

"İlgi (a) sayılı yazımız ile Metin Aksoy isimli vatandaşımızın Zaferimilli Mahallesi Yelve Yaylasında meraya yapılan tel örgülerin kaldırılması talebi ile ilgili dilekçesi kurumunuza gönderilmiş olup ilgi (b) sayılı yazınızla yetkinin Büyükşehir Belediyesinde olduğu belirtilmiştir.

 

Ancak 775 sayılı Gecekondu Kanununun yeniden gecekondu yapımının önlenmesi başlıklı 18. maddesinde "Bu kamunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra, belediye sınırları içinde veya dışında, belediyelere, Hazineye, özel idarelere, katma bütçeli dairelere ait arazi ve arsalarda veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde yapılacak, daimi veya geçici bütün izinsiz yapılar, inşa sırasında olsun veya iskan edilmiş bulunsun, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, belediye veya Devlet zabıtası tarafından derhal yıktırılır." denilmektedir. Zaferimilli Mahallesi Yelve Yaylasındaki  kazık ve tellerin 775 sayılı Gecekondu Kanununun yukarıda belirtilen hükmü gereğince kaldırılarak sonucundan Kaymakamlığımıza bilgi verilmesini rica ederim. Şeyma AKTAŞ Kaymakam

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız