HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Nisan 2023 Pazartesi Saat: 13:21

VALİ SONEL, OSB’LERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa ve Ünye Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
VALİ SONEL, OSB’LERDE İNCELEMELERDE BULUNDU


Fatsa OSB’de Ziyaret ve İncelemelerde Bulundu

Beraberinde, Fatsa Kaymakamı Avni Kula ve Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ile birlikte ilk ziyaretini Fatsa OSB’de faaliyetlerini sürdüren ve 450 kişiye istihdam sağlayan Aydın Kontrplak (Aykonsan) işletmesine yapan Vali Tuncay  Sonel, 1973 yılından bu yana kontrplak üretimi alanında faaliyet gösteren, kontrplak ve playwood üretiminde bölgede lider konumuna gelen Aykonsan üretim tesislerini gezerek, işletme sahibi Abdülkerim Aydın’dan yapılan üretim ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Fatsa OSB’de tekstil üretimi yapan ve 430 kişiye istihdam sağlayan Kuzey Kafkas işletmesini de gezen Vali Tuncay Sonel, işletmenin sahipleri Ayhan Şamiloğlu ve Ethem Rasim Uysal’dan üretim, istihdam ve pazarlama faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Kuzey Kafkas Tekstil yönetim kurulu başkanı Ayhan Şamiloğlu, Fatsa OSB’deki işletmelerinde H&M, C&A, Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Matalan, Marks&Spercer, MassimoDutti  gibi dünya markalarına üretim  yaptıklarını ayrıca, Ünye OSB’de de 1.000 kişilik bir yatırım yapılacağını ifade etti.

Vali Tuncay Sonel, 1997 yılından itibaren tekstil sektöründe yer alan ve erkek hazır giyim üzerine üretim yapan Belfor Tekstil ile Or-Fa Tekstil üretim tesisini de ziyaret ederek, işletme sahiplerinden yapılan üretim, sağlanan istihdam hakkında bilgi aldı.

Fatsa OSB ile İlçe Merkezi Arasındaki Ulaşımı Kolaylaştıracak Köprüde İncelemede Bulundu

Vali Tuncay Sonel, Bolaman Irmağı üzerinde Organize Sanayi Bölgesi’ne transit geçişi ve karayolu bağlantısını sağlayacak olan ve kullanıma hazır hale gelen köprüde incelemelerde bulundu.

“Fatsa OSB, şehrimizin en önemli değerlerinden bir tanesi. Fatsa ilçe merkezimiz ile OSB arasında Bolaman Irmağı üzerinde köprüye ihtiyacımız vardı” diyen Vali Sonel, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun Ordu ziyaretinde köprü konusunun gündeme geldiğini hatırlatarak, 130 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğinde olan köprünün kısa sürede tamamlandığını söyledi.

Vali Sonel, “Köprü, hem Fatsa’nın trafiğini rahatlatması, hem de Fatsa ile OSB’nin bağının kurulması açısından çok önemliydi. Köprü konusunda bize destek veren kıymetli Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na Fatsa ve Ordu adına şükranlarımızı sunuyoruz. Yöremize de hayırlı olsun.” dedi.

Ünye OSB’de İncelemede Bulundu

Fatsa OSB’deki ziyaret ve incelemelerinin ardından Ünye ilçemize giden Vali Tuncay Sonel, beraberinde Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile birlikte Ünye Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

35 sanayi parselinin 32 firmaya tahsis edildiği Ünye OSB’de devam eden altyapı çalışmalarını yerinde gören Vali Sonel, altyapı çalışmalarını yürüten yüklenici firma yetkilisinden ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’dan bilgi aldı.
 
Bir yandan altyapı çalışmaları, bir yandan da yatırımların devam ettiği Ünye OSB’de faaliyete geçen ve inşaatı devam eden işletmeleri de ziyaret eden Vali Sonel, işletme sahiplerinden yapılan üretim ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Anahtar Kelimeler : VALİ, SONEL, OSB’LERDE, İNCELEMELERDE, BULUNDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız