HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Nisan 2023 Çarşamba Saat: 12:49

VALİ SONEL, KABATAŞ’TA TEMAS VE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kabataş İlçesinde Bolaman Havzası Projesi kapsamında havzada bulunan arıcılara %100 hibe destekli Varroa ilaç dağıtımı programına katılan ardından “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" kapsamında Kabataş’ta örnek b
VALİ SONEL, KABATAŞ’TA TEMAS VE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kabataş İlçesinde Bolaman Havzası Projesi kapsamında havzada bulunan arıcılara %100 hibe destekli Varroa ilaç dağıtımı programına katılan ardından “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" kapsamında Kabataş’ta örnek bahçelerden bir tanesinde bahçede gübre uygulamasını gerçekleştiren Vali Sonel, üretici Osman Genç’e ait hayvan çiftliğini ziyaret etti.

Hayvan Çiftliğini İnceledi

Vali Sonel, beraberinde Kabataş Kaymakamı Yunus Emre Sakızcı, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz,  İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte 300 küçükbaş, 50 büyükbaş hayvan ile kurbanlık koçların bulunduğu çiftliği gezen Vali Sonel, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaptı, çiftlik sahibi Osman Genç’ten bilgi aldı.

Sütmar İşletmesini Ziyaret Etti

Vali Tuncay Sonel daha sonra 40 ton kapasiteli ve günlük 5 ton süt işleyen Aybastı ile Kabataş arasında kurulan Sütmar Peynir işletmesine de ziyarette bulundu.

Peynir üretim tesislerini gezen Vali Sonel, Sütmar İşletmesi sahibi ve aynı zamanda Aybastı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Doğan’dan yapılan üretimle ilgili bilgi aldı.

Yörede oluşturulan süt evlerinden organik sütler alınarak peynir çeşitleri ve tereyağı yapılan işletmede yörenin süt ürünleri Migros’un tüm mağazalarında satışa sunuluyor.

Vali Sonel,  ilimize ve ülke ekonomisine yaptıkları katkılardan dolayı Sütmar İşletmesi sahibi Hasan Doğan’a ve çalışanlara teşekkür etti.

Cam Seyir Terası İnşaatını İnceledi

Kabataş ilçemizdeki Asar Kalesine yapılmasına başlanan Cam Seyir Terası inşaat çalışmalarını da gezerek incelemeler de bulunan Vali Sonel, Kabataş Belediye Başkanı Yakup Yılmaz’dan bilgi aldı.

Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini Ziyaret Etti

Vali Tuncay Sonel’in girişimleriyle başlatılan kooperatifleşme kapsamında kadınlarımızın yaptığı el emeği ve yöresel ürünlerin değerlendirilmesi, ekonomiye kazandırılması, kadınlarımızın aile ekonomisine, ilimiz ekonomisine, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla Kabataş İlçesinde kurulan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yörenin cevizli helvasının patentini aldı.

Kabataş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine de bir ziyaret gerçekleştiren Vali Sonel, ilçeye özgü bir tatlı türü olan üretiminde ev yapımı pekmez ve ceviz kullanılan Kabataş Helvası ile ilgili Kooperatif üyesi Semanur Coşkun’dan bilgi aldı. Kooperatif üyelerini tebrik ederek başarılar diledi.

Kadın Kooperatiflerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi kapsamında yapılan faaliyetleri yakından takip eden Vali Sonel, kooperatif tarafından yapılacak projelere Valilik olarak her zaman destek verildiğini sözlerine ekledi.

Kabataş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif üyeleri kendilerine sağlanan desteklerden dolayı Vali Tuncay Sonel’e teşekkür etti.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, SONEL, KABATAŞ’TA, TEMAS, VE, İNCELEMELERDE, BULUNDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız