HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Nisan 2023 Cuma Saat: 12:35

KIZILAY’DAN DEPREMZEDELERE YOĞURT

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubattaki depremlerden en çok etkilenen illerden Adıyamanda Türk Kızılay, sütünü satmakta güçlük çeken üreticilerin sütünü satın alıp işleterek elde edilen yoğurt ve ayranı depremzede ailelere ulaştırıyor
KIZILAY’DAN DEPREMZEDELERE YOĞURT

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen illerden Adıyaman'da Türk Kızılay, sütünü satmakta güçlük çeken üreticilerin sütünü satın alıp işleterek elde edilen yoğurt ve ayranı depremzede ailelere ulaştırıyor.
        Adıyaman'da yaşanan deprem sonrası market ve bakkalların büyük bölümünün kapanmasının ardından Adıyamanlı süt üreticilerinin ürününü satmakta güçlük çekmesi üzerine Türk Kızılay harekete geçti. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Türk Kızılay işbirliğinde yürütülen çalışmada, kentte ve köylerde kurulan süt tanklarına günlük getirilen süt, üreticilerden satın alınıyor, yerel firmalarca işlenip yoğurt ve ayran haline getiriliyor. Türk Kızılay’a teslim edilen yoğurt ve ayranlar, Kızılay ekipleri ile gönüllüler vasıtasıyla depremzedelere dağıtıyor.
 “Günde 6 ton yoğurt ile 50 bin kutu ayran olarak sunuyoruz”
 
Türk Kızılay Adıyaman İl Ekip Başkanı İsmail Hakkı Duru ise depremzede süt üreticilerine destek olmaya çalıştıklarını aktararak şunları kaydetti: "Depremden etkilenen üreticilerin elinde kalan sütün bozulmaması amacıyla bir proje geliştirdik. Üreticilerin sütü sattığı market, lokantalar depremden etkilendiği için nasıl faydalı oluruz diye düşündük ve bu projeyi geliştirdik. Vatandaştan aldığımız sütü işleterek depremzedelere verdiğimiz yemeklerde günde 6 ton yoğurt ile 50 bin kutu ayran olarak sunuyoruz."
 
Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, "Deprem sonrası hayat durunca üreticilerimiz sütünü satmakta çok güçlük çekti. Biz de bu sütün heba olmaması için arayışa girdik." dedi. Türk Kızılay’ın bu soruna çözüm getirdiğini ifade eden Kıyas, "Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren yerel firmalarla da işbirliğine gidip bunlar üzerinden soruna çözüm bulmaya çalıştık. Süt tankları aldık, sağım makineleri dağıtacağız. Üreticilerimize hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çadır, branda dağıtımı yaptık. Bunları dağıtmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
 
Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Şube Başkanı Zeki Selçuk da “Türk Kızılay’a bu çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Kentte depremden önce bir süt toplama merkezimiz varken, şu an 5 süt toplama merkezi kurduk." ifadesini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY’DAN, DEPREMZEDELERE, YOĞURT

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız