HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Nisan 2023 Çarşamba Saat: 15:05

OSMMMO’DAN SEMİNER

 Ordu mali Müşavirler Odası “Kurumlar Vergisi Beyanı İle İlgili Özellikli Konular” konulu seminer düzenlendi. Seminere Oda Başkanı M. Ender Sönmez, Türmob Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır BAŞ, E. Gelirler Kontrolü YMM Mehmet Ali SOYAL
OSMMMO’DAN SEMİNER

 Ordu mali Müşavirler Odası “Kurumlar Vergisi Beyanı İle İlgili Özellikli Konular” konulu seminer düzenlendi. Seminere Oda Başkanı M. Ender Sönmez, Türmob Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır BAŞ, E. Gelirler Kontrolü YMM Mehmet Ali SOYALP, Meslek Mensupları, Stajyerler ve Muhasebe Çalışanları Katıldı.

 Odası Başkanı M. Ender Sönmez ; Mart ayı Gelir Vergisi Mükelleflerin yoğunluğundan çıktık. Bu dönemde yaşanan GİB sistem sorunları nedeniyle son beyanlar 5 Nisan’a ertelendi. Gelir İdaresi Başkanlığının sistem sorunlarına kalıcı çözüm sağlaması gerekmektedir. Ertelemeler çözüm değil bizleri rutin akışını bozan süreçlerdir. 

7440 Sayılı Kanun, borçların yapılandırılması, matrah artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi, af yasaları, vergi bilinci, vergi etiği vergi uyumuna zarar verdiği gibi büyük emeklerle icra ettiğimiz mesleğimizin değerini de zedelemektedir. 

Ekonomik dalgalanmaları hızla seyri ile camiamızda da satın alma gücümüz eriyor. Yılbaşında anlaştığımız ücretler üç dört ay sonra anlamsız kalıyor. Özellikle ücretlerin sürekli yükselmesi en yüksek maliyet kalemimizin belirsizliği, bizleri de zorluyor. Yapılan açıklamaya göre yine bir asgari ücret düzenlemesi yapılacak,  satın alma gücünü yükseltmeyecek, satınalma gücü yaratmayan ücret artışları realiteden uzaktır. Ekonomiyi canlandıracak, istihdamı arttıracak yatırımlar, teşvikler modeli geliştirilmelidir. 

Sürekli eğitim yönetmeliğimiz yayımlandı. Fiili olarak çalışan bağımlı bağımsız tüm meslek mensupları kapsamdadır. TÜRMOB Yönetmeliğin yayımlanması için uzun zamandır çaba gösterdi. Sürekli eğitim mesleğimizin geleceği için önem arz ediyor. Bu eğitimler online veya yüz yüze olacaklar. Yılda en az 30 kredi, 3 yılda 120 kredi tamamlanabilecek. 30 kredi 25 saatlik zamana tekabül etmektedir. 

Merkez Bankası talimatı ile 5 milyon TL üzeri nakdi, gayri nakdi miktarı bulunan tüzel kişilere özet döviz pozisyon raporu bildirim yükümlülüğü geldi. İlgili ayı takip eden 10 iş günü içinde bildirim yapılacaktır. Kasa, banka, alacaklar, borçlar, krediler, çekler, senetler vb. kalemler hatta stokların döviz pozisyonlarının beyanı gerekmektedir. TÜRMOB ve Odalar olarak en başından beri fiili olarak uygulanmasının imkansız olduğunu belirttik. TÜRMOB Merkez bankası ile yoğun olarak görüşmeler gerçekleştirdi. Şu ana kadar erteleme uzama ve kaldırılmasına dair bir açıklama gelmedi. 10 iş gününde işletmelerin kar/zarar dahil tüm işlemlerinin tamamlanarak bilanço çıkartılmasını istemektedirler. Fiili ticaret ve muhasebe akışına aykırı bir süreçtir. Uygulama tamamen kaldırılmalı ya da makul süreleri içermelidir. 

Seminerde Kurumlar Vergisi Beyanı ile ilgili özellikli konularında E. Gelirler Kontrolü YMM Mehmet Ali Soyalp sunumlarını gerçekleştirdi. 

Anahtar Kelimeler : OSMMMO’DAN, SEMİNER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız