HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Nisan 2023 Cumartesi Saat: 13:45

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Eğitim Sen Şube Başkanı ve Kesk Dönem Sözcüsü Sezgin Yılmaz, Milyonlarca kamu emekçisi ve emeklisi olarak bu hayat pahalılığında borçla harçla ayın sonunu getiremediklerini belirterek, insanca yaşam ücreti ve güvenceli çalışma isted
“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

  Eğitim Sen Şube Başkanı ve Kesk Dönem Sözcüsü Sezgin Yılmaz, Milyonlarca kamu emekçisi ve emeklisi olarak bu hayat pahalılığında borçla harçla ayın sonunu getiremediklerini belirterek, insanca yaşam ücreti ve güvenceli çalışma istediklerini belirtti.

Torba yasalara koydukları yarım yamalak düzenlemeleri “müjde” olarak yutturmaya çalıştılar diyen Yılmaz, “Şimdi de alanlara çıkıp bir muhalefet partisi gibi seçim vaatlerini sıralıyorlar.  Ne diyorlar? “Memurundan emeklisine ve işçisine kadar çalışanlarımızın ücretlerini daima enflasyonun üzerinde artırarak refah düzeylerini yükselteceğiz” diyorlar.

Güler misin, ağlar mısın? Peki, sormazlar mı? Kimin enflasyonundan, hangi enflasyondan söz ediyorsunuz? Yıllarca, maaşlarımıza, sınır koyduğunuz sanal TÜİK rakamlarından mı?

Her toplu sözleşmede stratejik ortağı yandaş konfederasyon yöneticileri ile birlikte bizlere bu sanal TÜİK rakamlarını kim dayattı? Maaşlarımızı, ücretlerimizi reel olarak kim buharlaştırdı? İkramiyelerimizi, sosyal yardımlarımızı kim kaldırdı?

20 yıl önce asgari ücretin üç katı olan ortalama kamu emekçisi maaşını bugün nerdeyse açlık sınırı seviyesine kim düşürdü? 20 yıl önce asgari ücretin üzerinde olan en düşük emekli maaşını hazine desteğine rağmen asgari ücretin altına kim itti?

20 yıl önce her 10 emekliden sadece biri en düşük emekli maaşını alırken bugün kim her iki emekliden birini en düşük emekli maaşı alır hale getirdi?  Yetmezmiş gibi en

düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması önergelerini parlamentoda kim reddetti?” dedi.

Ülkenin her dört hanesinden birisinin açlık sınırının altında olduğunu ifade eden Yılmaz, her on hanesinden dokuzunun ise yoksulluk sınırı altında bir gelirle yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

ÜLKEYİ BU DERİN YOKSULLUĞA KİM MAHKÛM ETTİ?

 Seçim yaklaştıkça verilen vaatlerin ardı arkasının kesilmediğini ifade eden Yılmaz,

“Kamuya işe alımlarda mülakatı kaldıracağız” diyorlar. Ama “görevin getirdiği zorunluluklar dışında” diyerek şart koyuyorlar. Seçim arifesinde kaldıracağız dediğiniz bu mülakat, sözlü sınav düzenini ülkenin başına kim bela etti? 

21 yıl boyunca adım adım tüm kamuda torpilin, kayırmanın kapsını kim açtı?

KPSS’den en yüksek puanları alan binlerce genci başvurdukları iş ile hiçbir ilgisi olmayan mülakat soruları ile kim eledi?

Bu mülakatlarla, sözlü sınavlarla eşlerini, dostlarını, akrabalarını kamuya kim yerleştirdi? Kamuyu iktidarları ile aynı çizgide ama ehliyetsiz kişilerle doldurup hem adaleti hem de liyakati kim ortadan kaldırdı?  Bizim bu vaatlere karnımız tok. Bizi sadece seçim zamanlarında hatırlayan, biriken sorunlarımızı seçim yatırımına dönüştürmeye çalışanların vaatlerine karnımız tok” diye konuştu.

İktidarın yanı sıra muhalefete de seslenen Yılmaz, şunları söyledi: “Bu nedenle bugün buradan sadece mevcut iktidara değil, iktidar adayı tüm partilere, ittifaklara sesleniyoruz.

Biz bu ülkenin alın teri ile yaşam mücadelesi veren kamu emekçileriyiz, emeklileriz. Bu ülkenin çalışanları, değerlerini üretenleriz. Seçim arifesinde birileri fahiş et fiyatlarına çözüm olarak damak tadımızı değiştirmemizi öneriyor. Biz neyi değiştirmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz. 

Ülkenin üstüne çöken bu sefalet ve yoksulluk tablosunu değiştirmek bizim elimizde.

Önümüzdeki 1 Mayıs için belirlediğimiz ortak şiarımızda da dediğimiz gibi Emek Bizim, Gelecek Bizim!

21 yıldır kaşıkla verdiğini her seferinde kepçe ile geri alanlarla geldiğimiz yer Sefalet Endeksinde dünya liderliğidir.”

DÜŞÜK ÜCRETLERE, KÖLECE ÇALIŞMA KOŞULLARINA ARTIK YETER DİYORUZ!

İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret için en düşük kamu emekçisinin maaşının eş yardımı, çocuk yardımı, kira yardımı, ulaşım yardımı gibi sosyal ödemelerde yapılacak artışlarla yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmasını isteyen Yılmaz, daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Tüm vergi yükünü ücretlilerin omuzlarına yıkan, her yıl daha da büyüyen gelir vergisi adaletsizliğine derhal son verilmesini istiyoruz.

Bunun için gelir vergisi birinci dilim oranının %15 ten %10’a düşürülerek yoksulluk sınırına kadar olan maaşların-ücretlerin birinci vergi diliminde sabitlenmesini istiyoruz.

Mevcut eşitsizlikleri artıran, yarım yamalak düzenlemelerden bıktık. Tüm kamu çalışanlarını kapsayan adil bir ek gösterge ve kamusal emeklilik sistemi istiyoruz.

Önümüz bayram ama 6,5 milyon kamu emekçisi ve emeklisi hala bayram ikramiyesinden mahrum bırakılıyor. Bayram ikramiyesinin tüm çalışanları ve emeklileri kapsamasını ve net asgari ücret düzeyine çıkarılmasını istiyoruz.

Kamuda sözleşmeli, taşeron, vekil, geçici, İHS’li gibi adlar altında sürdürülen güvencesiz istihdama son verilmesini, tüm çalışanların güvenceli, kadrolu istihdam edilmesini istiyoruz.

İşin özü biz artık sefaleti paylaşmak değil, insanca yaşamaya yetecek bir ücret, güvenceli iş, güvenli gelecek istiyoruz.

Bunun için KESK olarak, tüm kamu emekçilerini ve emeklilerini iktidarlardan icazet beklemek yerine bu acil taleplere sahip çıkmaya, omuz omuza vermeye çağırıyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler : “İNSANCA, YAŞAMAK, İSTİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız