HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Nisan 2023 Pazartesi Saat: 16:35

TORUN: İKTİDARIN ORDU’YA İLGİSİ YOK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, seçim çalışmaları çerçevesinde memleketi Ordu’da esnaf ziyaretlerinin ardından iftarda ise Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve muhtarlarla birlikte bir a
TORUN: İKTİDARIN ORDU’YA İLGİSİ YOK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, seçim çalışmaları çerçevesinde memleketi Ordu’da esnaf ziyaretlerinin ardından iftarda ise Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve muhtarlarla birlikte bir araya geldi.

CHP’nin milletvekili adayları ile birlikte iftar programı tertipleyen Torun, programda Ordu’nun sorunlarına parmak basarak, iktidarın Ordu’ya ilgisinin olmadığını söyledi.

 

Torun, yaptığı konuşmada; “Bugün Ordu’da muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileriyle iftarda bir araya geldik. Tüm katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum. Şehrimizi ve ülkemizi her alanda kalkındırmak için hazırız. 14 Mayıs’ta Türkiye için temiz bir sayfa açacağız.

 

Ordu’nun gelişmişlik endeksinde 69’uncu sıraya gerilediğine şahit oluyoruz. Ordu hak ettiği yerde değil. Sorunların kendiliğinden çözümünü beklersek bu iş olmaz. Artık bir değişim şart” dedi.

 

BU ŞEHRİN ÇOCUĞU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Torun, konuşmasının devamında; “Her birinizle çok farklı anılarım var. Bu kentte acıları da sevinçleri de paylaştık. Ben bu kentin çocuğu olmaktan, bu toprakların insanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Yerel yönetimlerin birincil ayağı muhtarlarımız. 84 maddelik bir muhtarlar yasası oluşturduk. Meclis’e sunduk. Ama her sunduğumuz kanun teklifi gibi o da reddedildi. Halbuki kabul edilmiş olsaydı, mahallelerimizde köylerimizdeki sorunların birincil elden çözümü gerçekleşecekti.

 

ORDU’YA DEVLETİN İLGİSİ YOK

Ordu hak ettiği yerde değil. Gelişmişlik olarak 69’uncu sıradayız. Üretiyoruz, çalışıyoruz. Her türlü avantajımız da var. Ama en önemlisi devletin aradığımız ilgisi yok. Organize Sanayi Bölgesi yıllardır sürüncemede bekliyor. Yıllardır fındık konuşuyoruz. Haziranda ‘ne olacak bu fındığın hali’ diyoruz, ekim ayından sonra unutuyoruz.

 

Değişen bir şey var mı? Doğrudan gelir desteği değişti mi? Hala 170 lira. Sorunların kendiliğinden çözümünü beklersek bu iş olmaz. Artık bir değişim şart. Bu değişim de sizin elinizde. Bu ülkenin sorunlarını çözecek kaynağı da insan birikimi de var. Tek sorun kaynakları yanlış yerlerde tercihi yanlış yerlerde kullanmak.

 

ETİ, OTU İTHAL EDİYORUZ

Biz üreten bir ülkeyiz. Ama tarımda üretmeyi terk ettik. Bugün Venezuela’da Afrika ülkelerinde arazi alıp tarım yapmaya çalışıyoruz. Halbuki bizim bereketli ovalarımız var. Ama artık eti de otu da ithal eder hale geldik.  Biz bölgesinde barış, huzur ve refah içinde yaşayan bir ülkeyi kurmak istiyoruz. Eğer o iradeyi ortaya koymazsak, her şeyin tekrarını yaparsak bir şeyi değiştiremeyiz.

 

ATATÜRK’E LAYIK OLMAK İSTİYORUZ

Bizim bizden başka kimsemiz yok. Ya birlikte yapacağız, ya birlikte bedel ödeyeceğiz. Ben çocuklarıma, torunlarıma ‘bu ülkede Cumhuriyetin ikinci yüzyılında sizlere layık bir görev yaptık’ demek istiyorum. ‘Nasıl Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Kurtuluş Savaşı’nı verip Cumhuriyeti kurmuşlarsa ve dünyanın mazlum devletlerine örnek olmuşlarsa, biz de Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırdık ve mazlum ülkelere, demokrasi beklentisi olan ülkelere örnek olduk’ demek istiyorum. Atatürk ve arkadaşlarına layık olmak istiyorum” diye konuştu.

 

TEŞKİLAT SEÇİME HAZIR

Öte yandan esnaf ziyaretlerinde ise, CHP teşkilatlarının seçimlere hazır olduğuna dikkat çeken Torun, teşkilat içerisindeki herkesin seçim gününe hazır olduğunu ifade etti.

 

Torun, ziyaretlerinde; "Biz parti olarak bu konuya hazırız. Sadece bu da değil. Türkiye gönüllüleri adı altında şu anda 50 bini geçtik. Ayrıca vatandaşlarımızdan da bu anlamda destek alıyoruz. Bu gönüllü sayısını 100 binin üzerine çıkarmayı düşünüyoruz. Bu arkadaşlarımızı ihtiyaç duyulan yerlerde görevlendireceğiz. Biz yetkili kurumlarımız ve vatandaşlarımızla sandığa sahip olacağız. 1 oy bir ülkenin kaderini değiştirir. Hep birlikte attığımız her oya sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı. (Haber: Şafak DELİÇAKAR)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : TORUN:, İKTİDARIN, ORDU’YA, İLGİSİ, YOK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız