HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Nisan 2023 Çarşamba Saat: 12:33

“YAPACAKLARIMIZI DEĞİL, YAPTIKLARIMIZI KONUŞUYORUZ”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, basın kuruluşlarını temsilcileri ile kahvaltıda buluşarak Ünye’de tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Başkan tavlı gelinen süreçte yapacaklarımız değil devam
“YAPACAKLARIMIZI DEĞİL, YAPTIKLARIMIZI KONUŞUYORUZ”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, basın kuruluşlarını temsilcileri ile kahvaltıda buluşarak Ünye’de tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Başkan tavlı gelinen süreçte yapacaklarımız değil devam eden projelerimizi konuşmaktan son derece

mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Ünye’mize Vizyon Bir Proje Kazandırıyoruz”

Ünye’nin turizm başta olmak üzere sosyal açıdan vizyon projelerinden biri olan BATIPARK projesi hakkında bilgiler veren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı “Bizim çok önemsediğimiz projelerden bir tanesi BATIPARK projemiz. Gerçekleştirdiğimiz ihale sonrası yüklenici firma işi aldı ve hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı. Yaklaşık 24 milyon liralık projemiz en geç yılsonunda tamamlanarak hizmete girecek” dedi

Kadınca Yaşam Merkezi Yılsonunda Hizmete Girecek

Gölevi mahallesinde bölgede farklı bir marka haline gelecek Kadınca Yaşam Merkezi projesinin devam ettiğini belirten Başkan Tavlı, “Hemen BATIPARK projemizin yanında yenileyerek hizmete sunduğumuz Kadınlar Plajımız var. Bu tesisimiz yanında şimdi çok değerli bir projeyi hayata geçiriyoruz. “Kadınca Yaşam Merkezi” adını koyduğumuz projemiz hızla devam ediyor. Bu projemizi de bu yılsonu itibariyle hizmete sunmuş olacağız. Bu projemizde diğer projelerimiz gibi Karadeniz bölgesinde nadide tesislerden biri olacak” diye konuştu.

Çocuk Trafik Eğitim Pisti Açılış İçin Gün Sayıyor

Bölgede il olacak olan Çocuk Trafik Eğitim Pistinde geline noktayı da değerlendiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Binicilik tesisimizde yine çok değerli bir projeyi hayata geçirdik. Günümüzde en önemli konulardan bir tanesi de trafik bilinci. Çocuklarıma küçük yaşta trafik bilincini aşılamak adına güzel bir projeyi hayata geçirdik ve Çocuk Trafik Eğitim Pistini hazırladık. Çok sayıda donatı ile zenginleştirdiğimiz tesiste ayrıca çocuklarımız için bir de otobüs sineması hazırlıyoruz. Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğümüz işbirliği ile çocuklarımızı o alanda eğitim görmüş olacaklar” dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Hizmet Binası Hazır

Ünye’de amatör spor kulüplerine hizmet verecek olan yerleşkeyi de hizmete sunmaya hazırlandıklarını kaydeden Başkan Tavlı, “Çocuk Trafik Eğitim Pistinin hemen yanında ise Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte Amatör Spor Kulüplerimiz için bir hizmet binası yaptık. Giyinme ve soyunma Odaları ve hakem odaları gibi çok sayıda donatı ile kulüplerimize hizmet verecek. Tesisten 6 tane amatör spor kulübümüz faydalanabilecek” diye konuştu.

Bölgenin En Donanımlı Tesisi Ramazan Ayında Hizmete Girdi

Bölgenin en donanımlı ve kendi alanında tek olan Yöresel Ürünler Üretim Tesis ve Aşevinin hizmete girdiğini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ramazan ayında hizmete sunduğumuz Yöresel Ürünler Üretim Tesisi ve aşevi yılın 12 ayı hizmet verecek bir tesis oldu. Aşevimiz sadece Ramazan ayında değil yılın on iki ayı, yaşlı ve engelli olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da hizmet verecek. Tesisimizde ayrıca yöresel ürünlerimiz son derece profesyonel bir şekilde işlenerek marka ve ekonomik değer kazandırılmış olacak” dedi.

Ünye Yarım Olimpik Yüzme Havuzunun da Bulunduğu Bir Komplekse Kavuşuyor

Ünye’nin yıllardır ihtiyacı olan Kapalı Yüzme Havuzuna kavuşmak üzere olduğunu ve yıl son itibariyle hizmete gireceğini vurgulayan Başkan Tavlı “Nüfus itibariyle Karadeniz Bölgesinin en büyük ilçelerinden biri olan Ünye’de ne yazık ki bir yüzme havuzu yoktu. Hamdolsun TOKİ’nin bulunduğu alanda kapalı bir yüzme havuzu inşaatına başlandı ve yılsonu itibariyle bu tesis hemşehrilerimizin hizmetine girmiş olacak. Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun olduğu alana Ünye Belediyesi olarak bizler de erkek ve bayan ayrı olmak üzere 7 gün hizmet verecek olan Fitness, Sauna, Türk Hamamı gibi sosyal donatılar inşa ederek bu noktada çok değerli bir kompleksi daha hizmete sunmuş olacağız” diye konuştu.

Ünye –Akkuş – Niksar Yolunun Temeli Atılıyor

Bölgenin Akdeniz’e bağlantısı açısında büyük önem taşıyan Ünye –Akkuş – Niksar karayolunun temelinin atılacağı müjdesini de veren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bizim önemsediğimiz işlerden bir tanesi de Bölgemizi İç Anadolu’ya bağlayacak olan Ünye-Akkuş Niksar yoluydu. Hamdolsun gelinen süreçte ihalesi yapıldı ve yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştirildi. Tahmin ediyorum ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu ziyaretinde bu yolun da temel atma töreninin hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Kültür Merkezi Yapım İçin Gün Sayıyor

Ünye’de yapımı geciken Kültür Merkezi inşaatı hakkında da bilgiler veren Başkan Tavlı, “Siyasi büyüklerimiz ve Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Mahmut Özerin girişimleriyle ihale prosedürleri tamamlandı ve çok yakında zamanda ihale tarihi alınarak Kültür Merkezimiz ihaleye çıkarılacak ve Ünye Kültür Merkezine İnşallah kavuşmuş olacak” diye konuştu.

AVM Kütüphane Konsepti Hizmete Giriyor

Ünye UNİPORT alışveriş merkezinin en üst katında kente yakışır bir kütüphanenin tamamlandığını ve açılacağını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Alışveriş merkezimizin üst katında dedik ki bir kütüphanemiz olsun. Yönetim katının 3’te 2’sini Kültür Bakanlığı Genel Müdürlüğümüze tahsis ederek böyle bir hizmetin önün açmış olduk. Gelinen süreçte kütüphane tamamlandı ve eşsiz Ünye manzarası eşliğinde her yaştan hemşehrilerimiz kitap okuma ve bilgiye ulaşmanın huzurunu yaşayacaklar. Kütüphanemizi de çok yakın bir tarihte Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız ve ilgili Genel Müdürümüzün katılımları ile açmış olacağız” dedi.

Tabakhane Deresinde Eksik Kalan İşler Tamamlanıyor

İlçenin merkezinden geçen Tabakhane Deresi ıslah ve diğer çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Tavlı, “Tabakhane Deresinde her sel afetinde İpekyolu mahallemize bağlanan köprü risk oluşturuyordu. Bu köprüde gerekli düzenlemeler yapılarak risk oluşturmasının önüne geçilecek. Ayrıca gençlerimiz dolmuştan indiklerinde Gençlik Merkezine ulaşma için uzun bir yol kat ediyordu. O bölgeye bir yaya köprüsü yaparak gençlerimizin bu problemini de ortadan kaldırmış olacağız. Yine tabakhane deresinde hem rüsumat önleyici hem de tahkimat kısımların eksik kalan çalışmalar için ihale ve yer teslim yapıldı ve hızlıca tamamlanacak” diye konuştu.

İş Merkezi’nde Satış İhalesi 8-10 Mayıs Tarihlerinde Yapılacak

Ünye Belediye tarafından yapımı tamamlanan iş merkezinde yer alan ofis ve işyerlerinin satış ihalesi hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “ Ünye 1’nolu sağlık ocağı arkasında tamamen kendi imkânlarımızla yüzde 80’ini tamamladığımız iş merkezimiz bulunuyor. İş merkezimizdeki 41 adet ofis ve işyerinin satış ihalesi gayet şeffaf bir şekilde 08-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.  Buradan ihaleye katılmak isteyen tüm hemşerilerime çağrıda bulunmak istiyorum” dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız