HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Nisan 2023 Perşembe Saat: 15:26

“FINDIK HAMMADDE OLARAK SATILMAMALI”

Fındık ürününün daha fazla gelir getirebilmesi için bir takım çalışmalar yaptıklarını belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık ürününün artık hammadde olarak satılmaması gerektiğini ifade etti. 10-15 MİLYA
“FINDIK HAMMADDE OLARAK SATILMAMALI”

Fındık ürününün daha fazla gelir getirebilmesi için bir takım çalışmalar yaptıklarını belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık ürününün artık hammadde olarak satılmaması gerektiğini ifade etti.

10-15 MİLYAR DOLAR ARASINDA BİR GELİR GETİREBİLİR

Yüzde 70’ini ülkemizin ürettiği bir üründe söz sahibi ve oyun kurucunun bizim olmamız gerektiğini söylediklerini hatırlatan Akça, “Fındığın hammadde olarak satılmasından 2.5 milyar dolar bir gelir elde edilirken, mamul maddeye dönüştürüp pazarlanması durumunda ise 10-15 milyar dolar arasında bir gelir getirilebileceğini ortaya koyduk” dedi.

FINDIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİSİ ORDU’YA KURULMALI

‘Bu sanayinin Ordu Giresun Havalimanı gibi Ordu ve Giresun’u kapsayacak şekilde bir bölgeye kurulması ve bu iki bölge çiftçisinin fındığının daha değerli hale gelmesini düşündüklerini aktaran Akça, “Fındık ihtisas organize sanayisi kurulurken, buraya yatırım yapacak firmalara üretecekleri mamul madde karşılığında teşvik verilmesiyle alakalı bir çözüm önerimiz, Ar-ge’sini kuran yatırımcıya farklı bir teşvik ve yine çalıştırdığı işçi sayısına göre ve yapacağı yatırımın büyüklüğüne göre de farklı bir teşvik önerisi getirerek, yatırımcının buraya çekilmesini ve fındıktan mamul madde üretecek sanayicinin Ordu’ya çekilmesini sağlamak ilk koşul olmalı” diye konuştu.

YATIRIM YAPACAK FİRMALARIN MAMUL MADDE ÜRETME ŞARTI KOYULMALI

Fındığın kabuğunu kırıp, içini elde edecek bir sürü mevcut firmanın bulunduğunu aktaran Akça şunları söyledi: “Kurulacak bölgede sadece fındık kıracakların olmasını istemiyoruz. Yatırım yapacak firmaların mamul madde üretme şartı koyulmalı. Bu yatırım yapılırsa, bölgede yaşadığımız birçok sorunu da çözmüş olacağız. Sanayi bölgeleri kurulursa, göçü de önlemiş oluruz. İstanbul’da 20 bin liraya çalışacağına, köyünde 10 bin liraya çalışabilir. Suya sabuna dokunmadan bu yatırımlar sayesinde geri göçü de sağlayabiliriz. Fındık üreticiler ve bölge için bu konu çok önemli.”

 

Anahtar Kelimeler : “FINDIK, HAMMADDE, OLARAK, SATILMAMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız