HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Nisan 2023 Cuma Saat: 14:38

“ORDU’NUN YOLUNU BULAMAYAN, DERDİNDEN DE ANLAMAZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Parti Milletvekili Adayı Mahmut Özer’e tepki göstererek, “İthal aday bol keseden savuruyor. 21 yıldır iktidarsınız, şimdiye kadar neredeydiniz? Ordu’nun sorunlarını acab
“ORDU’NUN YOLUNU BULAMAYAN, DERDİNDEN DE ANLAMAZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Parti Milletvekili Adayı Mahmut Özer’e tepki göstererek, “İthal aday bol keseden savuruyor. 21 yıldır iktidarsınız, şimdiye kadar neredeydiniz? Ordu’nun sorunlarını acaba size anlattılar mı?  Ordu’nun derdini biliyor musunuz? Acaba Tokat’tan gelirken Akkuş’a uğrayıp Altınordu’nun yolunu bulabilir misin? Fidangör’den, Subaşı Mahallesi’nin yolunu bulabilir misin? Ordu’nun yolunu bulamayan derdinden de anlamaz” dedi.

Torun, CHP Ordu İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

FOTOROMAN SÜLEYMAN’IN HAYATI KİRLİ İŞLER ÜZERİNE KURULU

“Seçimlere 16 gün kaldı. İktidar kara propaganda ile iftira ile devam ediyor. Fotoroman Süleyman yine piyasaya çıkmış. ‘CHP’li belediyeler 4 yılda hayatımıza dokunan ne yaptı?’ demiş. Bak Fotoroman Süleyman, bizim belediyelerimizde senin hayatına dokunan bir şey bulamazsın. Çünkü senin hayatın kirli işler üzerine kuruludur, bizde kirli iş bulamazsın. Bizim belediyelerimiz uyuşturucu baronlarına hizmet etmez, suçluları korumaz. Senin fotoğraf çektirdiğin isimlerle, senin yan yana geldiğin isimlerle bizim işimiz olmaz.

İZMİR İTFAİYESİ’NİN ADINI ANMAYAN AFAD’A TEPKİ

Bak ben senin hayatını anlatayım. AFAD sana bağlı. Dün İzmir’de yangın çıktı. AFAD açıklamasında, yangına müdahale eden İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin adını ağzına bile almadı. Yahu sizde hiç utanma yok mu? İşte senin hayatın ayrımcılık üzerine kurulu. İşiniz ayrıştırmak, kötülük yapmak.

ADIYAMAN’DA VATANDAŞ PERİŞAN AMA HÜKÜMET KONAĞI YAPIYORLAR

Bir örnek daha vereyim. Adıyaman’da vatandaş perişan. 15 bin konteyner ihtiyacı var. Binlerce ev hasarlı. İçişleri Bakanlığı ne yapıyor? Adıyaman’a hükümet konağı yapmak için ihaleye çıkıyor. Vatandaş yardım beklerken milyonlarca lirayı hükümet konağına harcayacaklar. Gerçekten içimiz acıyor, yazıklar olsun diyoruz.

SİZDE HİÇ AR DAMARI KALMADI MI?

Aile Bakanı seçim arabasında AFAD’ın yardımlarını dağıtıyor. Sonra çıkıp, ‘Benim haberim yok’ diyor. İskenderun Belediyesi, AFAD kolileri üzerine kendi reklamını yapıştırıyor. Sizde hiç ar damarı kalmadı mı? Depremzedelerin hakkını yiyorsunuz bir de reklam yapıyorsunuz. Depremzedeler üzerinden siyaset yapmak ancak size yakışır.

CUMHUR İTTİFAKI’NDA HÜDAPAR KRİZİ

Cumhur İttifakı’nda HÜDAPAR krizi çıktı. Bizim ittifakımızı eleştirenler, şimdi birbirlerine düştüler. Bize milliyetçilik dersi vermeye çalışanların masasında şu anda HÜDAPAR oturuyor. Türk Bayrağı isminden rahatsız olan, Türk Milleti tanımından rahatsız olan, federasyon isteyen HÜDAPAR. Erdoğan bunlara ‘yerli ve milli’ diyor. MHP ve Büyük Birlik tepki gösteriyor. Şimdi Cumhur İttifakı’ndaki partilere soruyoruz. Türk Bayrağından, Türk Milleti tanımından rahatsız mısınız? Federasyon mu istiyorsunuz? Değilseniz niye HÜDAPAR’la berabersiniz? Çıkın bu millete açıklayın.

YILDIRIM VE BOZDAĞ’A TEPKİ: ÇETELERİN MUSLUĞUNU KESECEĞİZ

Seçimi kaybetmenin verdiği buhran iliklerine kadar işlemiş. İşleri güçleri karalama. Binali Yıldırım, ‘Bu seçim işgalcilere karşı olacak’ demiş. Sözde Adalet Bakanı da, ‘Muhalefet kazanırsa Kandil sevinecek, FETÖ sevinecek’ demiş. Biri bitiyor biri başlıyor. İnanın akıllarını kaybetmişler. Sarayın beslemelerinin muslukları kesilecek diye ödleri kopuyor, panik halindeler. Ama bunlarda utanma da sıkılma da yok. Binali Yıldırım sen İstiklal Marşı’nı kâğıttan bile doğru okuyamayan bir adamsın. Bekir Bozdağ sen yargıyı FETÖ’ye teslim eden, FETÖ elebaşına Meclis kürsüsünden övgüler dizen, nakaratlar dizen bir bakansın. Şimdi çıkmışsın suçlama yapıyorsun. Önce aynaya bakın. Bu seçim kimin seçimi biliyor musunuz? Bu seçim milletin parasını 5’li çetelere aktaranlarla, tüyü bitmemiş yetimin hakkını arayanların arasında olacak. Ne yaparsanız yapın çetelerin musluğunu keseceğiz.

MECLİS DEPREM RAPORU: BECERİKSİZLİĞİN İSPATI

Meclis deprem raporu açıklandı. Biz o zaman ne dediysek, aynen raporda yer almış. Ne diyor raporda? ‘AFAD yeniden yapılandırılmalı’ diyor. ‘AFAD yardım yapmakta gecikti’ diyor. ‘Kurumlar arasında uyum sağlanamadı, belediyelere daha fazla yetki verilmeli’ diyor. Biz bu eleştirileri getirdiğimizde bir ton laf etmiştiniz. Açık söylüyorum: Bu rapor iktidarın beceriksizliğinin ispatıdır. İktidarın üzerinde depremin acılarını yaşayan milletin ahı vardır. 3 gün boyunca milleti enkaz altında bıraktınız. Belediyelerimizin yardımlarına el koydunuz. Belediye ekiplerini geciktirdiniz. Koordinasyonu sağlayamadınız. Sorumluluk alıp biriniz bile onurluca istifa etmediniz. Sorumluluğu olanlara tekrar yazıklar olsun.

SUÇ İŞLERİ BAKANLIĞI YAPACAĞINA İŞİNİ YAPSAYDIN

Ey AFAD’ı yöneten Süleyman Soylu, bu rapor senin görevi ihmalinin ispatıdır, delilidir. Suçişleri Bakanlığı yapacağına 7 yıldır işini yapsaydın bu acıyı bu kadar derin yaşamayacaktık. Söz veriyoruz. İktidara geldiğimizde ihmali bulunan, sorumluluğu bulunan herkesten tek tek hesabını soracağız. Milletin acısında payı olanlar sorumluluktan kaçamayacak.

MAHMUT ÖZER’E TEPKİ: ELİNDEN TUTAN MI VAR?

21 yıldır Ordu’nun hakkını yiyenler şimdi yine kuru vaat veriyor. Ak Parti’nin ithal adayı Mahmut Özer bol keseden savuruyor. Eğitim yardımlarını 3 katına çıkaracakmış. Fatsa Çevre Yolu ihalesini bu yıl yapacakmış falan falan… Yahu Mahmut Özer, 21 yıldır iktidarsınız, şimdiye kadar neredeydiniz? Peki şimdi elinizden tutan mı var? Bakan değil misiniz? Şimdi niye yapmıyorsun da seçimden sonrası için vaat yapıyorsunuz? Şu anda iktidar olduğunuzu unuttunuz mu? Bu yalan vaatlerinizin gerçeğini biz yapacağız.

FİDANGÖR’DEN SUBAŞI MAHALLESİNE GİDEBİLİR MİSİN?

Mahmut Özer’e sormak isterim. Ordu’nun sorunlarını acaba size anlattılar mı?  Ordu’nun derdini biliyor musunuz? Bir şekilde ithal aday olarak geldin. Acaba Tokat’tan gelirken Akkuş’a uğrayıp Altınordu’nun yolunu bulabilir misin? Buradan bıraktıklarında Tokat yolunu bulabilir misin? Fidangör’den, Subaşı Mahallesi’nin yolunu bulabilir misin? Ordu’nun yolunu bulamayan derdinden de anlamaz.

BAŞKAN ULAŞ TEPE’YE TEŞEKKÜR: FARKIMIZI ORTAYA KOYDU

Biri Ordu’yu bilmez, bir diğeri, Cumhuriyet’e Anıktabir’e hakaret eder. Al birini vur ötekine. Bunlardan Ordu’ya fayda gelmez. Bakın bir yanda Anıtkabir’e küfredenler var değil mi? Ona en güzel cevabı Gülyalı Belediyemiz verdi. Gülyalı’nın çocuklarını Anıtkabir’e Ata’mızın huzuruna götürdü. Başkanımız Ulaş Tepe’ye de farkını ortaya koyduğu için kendisine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Ordu’nun derdini yüreğinde hisseden kadrolar iktidara gelecek. Ordu’ya ve Türkiye’ye bir başka bahar gelecek.”


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız