HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 13:38

TRAVMANIN ETKİSİNİ ATLATMAK İÇİN ÜRETİYORLAR

Kahramanmaraştaki afetzede kadınlar, Türk Kızılay tarafından hayata geçirilen Her İlmek Bir Umut projesi kapsamında ürettikleri ürünleri, çadır kentte yaşayan depremzedelere dağıtıyor.
TRAVMANIN ETKİSİNİ ATLATMAK İÇİN ÜRETİYORLAR

Kahramanmaraş'taki afetzede kadınlar, Türk Kızılay tarafından hayata geçirilen "Her İlmek Bir Umut" projesi kapsamında ürettikleri ürünleri, çadır kentte yaşayan depremzedelere dağıtıyor.
 
Depremin psikolojik etkilerini azaltmak için Toplumsal Hizmet Merkezleri’nde faaliyetler yürüten Kızılay, Vali Saim Çotur Spor Kompleksi'nde AFAD tarafından oluşturulan çadır kentteki afetzede kadınların yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için de "Her İlmek Bir Umut" projesini hayata geçirdi. Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği proje kapsamında, afetzede kadınlar yaşadıkları afetin yarattığı travmanın etkisini atlatmak için ördükleri çorap, atkı, bere, yelek, patik ve bez bebekleri kendileri gibi çadır kentte yaşayan depremzedelere hediye ediyor.
 
“Bizim moralimizi düzeltiyor”
 
Her gün Kızılay’ın Toplumsal Hizmet Merkezi’ne geldiklerini ve farklı etkinlikler yaptıklarını anlatan Menşur Denizdurduran, "Sadece örgü değil. Değişik etkinlikler de yapıyoruz. Onlar bizim moralimizi düzeltiyor. Motivasyonumuzu bayağı bir yükseltiyor. Bu konuda hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Türk Kızılay'a özellikle çok teşekkür ediyorum görevlilerimize, gönüllülerimize, hocalarımıza." diye konuştu.
 
Emine Çolak da depreme çocukları, eşi ve 77 yaşındaki kayınvalidesiyle birlikte yakalandıklarını ve yaşadıkları evin ağır hasar aldığını söyledi.
 
Sarsıntının ardından evden çıkıp arabaya sığındıklarını anlatan Çolak, "Depremin 12. günü buraya geldim. Daha sonra Türk Kızılay ile tanıştık. Sağ olsun Allah razı olsun hepsinden. Hocalarımız bize çok destek oldu bu konuda. Bize etkinlikler yaptırdı. Kendimize ait bir zaman birimi yapabildik. Yeri geldi resimler çizdik, yeri geldi oyunlar oynadık, yeri geldi el işimizi işledik. Çocuklarımıza da biz örgüdeyken ayrı etkinlikler yapıldı. Ürünlerimizi de buradaki depremzede arkadaşlarımızla çadırlarına hediye ediyoruz." ifadesinde bulundu.
 
“El örgüleri yaptım ihtiyacı olan insanlar giysin diye”
 
Çadır kentte oluşturulan etkinlik alanlarında moral bulduklarını anlatan Hüsne Kılıç ise "Burada hem el işlerimizi yaptık hem çocuklarımız ile ilgilendik. Çok yardımlar geldi. Allah devletimize zeval vermesin. Burada yelek, ceket gibi el örgüleri yaptım ihtiyacı olan insanlar giysin diye. En azından bizim de başkalarına faydamız olsun istedik."
 
Müzeyyen Yorulmaz da devletin desteği ile her türlü sıkıntılarının giderildiğini ifade ederek, hiçbir şeyleri yokken şu anda her şeylerinin olduğunu söyledi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız