HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 19:29

KILIÇDAROĞLU: HAYALLERİNİZ BENİM HEDEFİM OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu mitinginde fındık fiyatını dolara bağlayarak, “Fındığın kilosu 4 Dolar” diyerek “Hayalleriniz benim hedefim ola
KILIÇDAROĞLU: HAYALLERİNİZ BENİM HEDEFİM OLACAK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu mitinginde fındık fiyatını dolara bağlayarak, “Fındığın kilosu 4 Dolar” diyerek “Hayalleriniz benim hedefim olacak “ dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile Ordu mitingine katıldı. 

Burada ilk sözü alan İmamoğlu, 15 Mayıs'ta aklın, bilimin ışığında başka bir dönem başlayacağını söyledi.

İMAMOĞLU: BU SEÇİM GELECEĞİMİZİN SEÇİMİ

İktidarı eleştiren İmamoğlu, "Bunlarda kazanmak için her yol mübah anlayışı var. İftira yalan var ve bundan vazgeçmiyorlar" dedi. 

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Devletin en üst tepesinden siyasi yol arkadaşlarına varıncaya kadar, yalanın ve iftiranın ortağı oldular. Millete 'hırsız' dediler. Peki ne oldu? Yargılama yaptılar, soruşturma açtılar. Bir tek kişi hakkında bir tutuklama olmadı. Devletin en üst tepesinden siyasi yol arkadaşlarına varıncaya kadar, bu yalanın ve iftiranın ortağı oldular."

Yurttaşlara oy verme çağrısı yapan İmamoğlu, "Bu seçim sadece bir seçim değil. Partilerin yarıştığı bir seçim değil. Bu seçim geleceğimizin seçimi. Bu seçim burada gördüğümüz pırlanta gibi genç kardeşlerimin seçimi. Onların geleceğinin seçimi" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu, "Her şey çok güzel olacak. Birleşe birleşe kazanacağız. Kazanıyoruz" ifadeleriyle sözlerine son verdi. 

İmamoğlu'nun ardından sahneye çıkan Mansur Yavaş, Ankara'daki 4 yıllık  hizmet süreleri boyunca yaptıklarını anlattı.

İktidarı seçim döneminde yaptıkları propagandalar üzerinden eleştiren Yavaş, 3 kişiyi işkence ile katleden bir Hizbullahçının cezasının AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile kaldırıldığını anımsattı. Yavaş, "Ankara'da 3 tane Müslümanı işkence yapıp öldüren Hizbullahçı şahıs, tahliye ettiler" diye konuştu.

YAVAŞ’TAN ÖZALAN’A TEPKİ

Yavaş, İHA ve SİHA'larla ilgili sözlerini keserek paylaşan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'a da "Kasları beyninden fazla gelişmiş troll bir milletvekili" sözleriyle tepki gösterdi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "14 Mayıs'ın akşamı Türkiye'de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" sözlerine tepki gösteren Yavaş, "İsteyen istediği gibi kutlar sanane" ifadelerini kullandı.

UYSAL: BU SEÇİM SİZİN SEÇİMİNİZDİR

Yavaş'ın ardından sahneye çıkan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Bu seçim sizin seçiminiz. Mücadelemiz şahsi bir mücadele değil, kutsal bir mücadeledir" dedi.

Seçimlerin Türkiye için tarihi bir eşik olduğuna dikkat çeken Usal, "Zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Demokrasi açığının bedelini, gençlerimiz, kadınlarımız ödüyor ama birilerinin umurlarında değil. 14 Mayıs'ta gidecekler" dedi. 

KILIÇDAROĞLU: BÜTÜN UMUDUM GENÇLER

Daha sonra kürsüye Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İlk kez sandığa gidip oy kullanacak olan gençler bütün umudum, bu ülkenin geleceği size bağlı. Beşli çetenin yurt dışına götürdüğü paraları da biliyorum. 418 milyar doları 22 yılda götürdüler. 418 milyar doları getireceğim ve bu ülkenin halkına vereceğim. Beşli çetenin yanında uyuşturucu baronlarıyla da kol kola geziyorsun, ben onun da farkındayım. Benim için önemli olan bizim insanımızdır. Bizim insanımızın alın teridir ve onun kazanması lazım.

"Tarım için Güney Amerika'ya gidiyorlar. Kendi ülkesinden haberi yok. Söz verdim alın teri dökenin emeğinin karşılığını son kuruşuna kadar vereceğim. Fındık ne olursa olsun karşılığı 4 dolar eşittir Türk lirası olacak."

"Söz veriyorum, kamplaşma, kırılganlık olmayacak. Kucaklaşacağız. 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım." 

HAYALLERİNİZ BENİM HEDEFİM OLACAK

Ordu mitinginde vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında, "Bugün Ordu’da çok güzel bir hava var. Bir değişime hazır mıyız? Hak, hukuk istiyor muyuz? Sözüm söz, güzel baharlar getireceğiz, güzel bir Türkiye inşa edeceğiz. Artık kavgadan bıktık artık kucaklaşalım, sohbet edelim. Bir dünya sorun var, gelin çözelim. Huzuru ve bereketi getireceğiz" dedi.

Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Demokrasi, özgürlük, iş, aş istiyor musunuz?" diye sorarken, "Sizin hayalleriniz benim hedefim olacak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Gençler geleceğini başka ülkelerde değil kendi ülkesinde çalışarak, üreterek kazanmalı" diye de konuştu.

"FINDIĞI DOLARA BAĞLAYALIM, KİLOSU 4 DOLAR"

Ordu’da fındığa değinen Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, "Karadeniz için çay ve fındık stratejik üründür. Fındık sadece bizim için değil, dünya için son derece değerli bir üründür. Bu fındığı üreten bir numaralı ülkeyiz. Dünya bu fındıktan milyar dolarlar kazanıyor ama üreten kazanamıyor. Nasıl oluyor da elin oğlu kazanıyor da biz kazanamıyoruz? Sen her şeyi dolara bağladın, o zaman fındığı da dolara bağlayalım. Kilosu 4 dolar" ifadelerini kullandı.

"Şimdi hangi iftiraları atacağız diye sıraya girmişler" diye sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Yok öyle, yok böyle, yok masanın altı yok üstü. Terör bir insanlık suçudur. Kim yaparsa yapsın teröre karşı durmayan insan değildir. Teröre karşı ortak mücadele edeceğiz" dedi.

Tarım ve hayvancılık konusuna değinen Kılıçdaroğlu, "Bütün köy okullarını açacağız. Öğretmenler olacak. Köylerde aynı zamanda ziraat mühendisi, veteriner hekim olacak, teknisyenler olacak. Aylıklarını yine devlet ödeyecek. Onlar sizin için çalışacak, üretecek. Toprağın bereketli olmasını onlar sağlayacak" şeklinde konuştu.

"İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır" diye sözlerini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede bir insan İş bulunamıyorsa o evde huzur yoktur. Sözüm söz huzuru getireceğim, sözüm söz Türkiye için çalışacağım" dedi. (Haber: Şafak DELİÇAKAR)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız