HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Mayıs 2023 Pazar Saat: 16:17

YILMAZ: KAMU ÇALIŞANLARINI ESARETTEN KURTARACAĞIZ!

Türkiye Kamu-Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, kamu çalışanlarını sendikal esaretten kurtaracaklarını söyledi. “Kamu çalışanları sendikal esarettedir. Kurtaracak olan sizlersiniz” diyerek kamu çalışanlarına çağrıda bulunan
YILMAZ: KAMU ÇALIŞANLARINI ESARETTEN KURTARACAĞIZ!

Türkiye Kamu-Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, kamu çalışanlarını sendikal esaretten kurtaracaklarını söyledi.

“Kamu çalışanları sendikal esarettedir. Kurtaracak olan sizlersiniz” diyerek kamu çalışanlarına çağrıda bulunan Yılmaz, “Türkiye Kamu-Sen’in üye sayısının geride bıraktığımız yıl 530 bine dayandığını belirterek, “Adam gibi sendikacılık yaparak 530 bin üyeyi şerefli hak mücadelemize dahil ettik. Bu sizlerin başarısıdır. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Türkiye Kamu-Sen’in Toplu Sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika olarak masaya oturması gerektiğinin altına çizen Yılmaz, “İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü olan 2023 yılı sendikalarımızın yeniden yetkili olacağı yeni dönemin başlangıcı olacaktır. Görülüyor ki, altı dönemdir kamu çalışanları adeta sendikal bir esarettedir.

Memur ve emeklimizi bu esarette kurtaracak tek adres Türkiye Kamu Sen’dir. Önümüzde yeni bir toplu pazarlık süreci var. Ne yazık ki, kamu çalışanları altı görüşmede sözde yetkili sendikadan ne buldu ki, şimdi ne umabilsin? Evet, bir sendika toplu pazarlık masasında her talebine karşılık bulamayabilir. Ancak beklenen çalışanlardan aldığı yetkiyi hakkıyla temsil etmesidir.

Türkiye Kamu Sen’in yetkili olduğu dönemlerde de her beklentimize cevap bulamadık. Ama hiçbir zaman çalışanların Türkiye Kamu Sen’e güveni rencide olmadı. Çünkü görüyorlardı ki, Türkiye Kamu Sen o masada adam gibi mücadele veriyor, cesaret ve kararlılıkla çalışanların sesi oluyordu. Oysa ki, şimdi öyle mi? Adeta işverenin suflesiyle konuşan bir sözde yetkili sendika, her geçen dönem kamu çalışanlarının kazanımlarını geriye götürmektedir” diye konuştu.

Ek zam kaçınılmazdır.

Alım gücünün giderek düştüğüne, kamu çalışanlarının yoksullaştığına dikkat çeken Yılmaz, Temmuz ayını beklemeden kamu çalışanlarına seyyanen zam verilmesi gerektiğini bildirdi. Refah payı kalıcı olarak verilmesi ve enflasyon farklarının aylık olarak maaşlara yansıtılmasının önemine dikkat çeken Yılmaz, 14 Mayıs’tan sonra oluşacak yeni parlamentodan taleplerini dile getirdi.

Yılmaz, Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan memurların bir kereye mahsus Genel İdare Hizmetleri sınıfına sınavsız geçiş yapabilmesini istediklerini ifade ederken, tüm kamu çalışanlarının vergi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesini, kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi ödenmesini de talep etti.

Emek ve sömürü düzeninin ürünü ücretli öğretmenlik kaldırılmalıdır.

Sözleşmeliye kadro düzenlemesini hatırlatan Yılmaz, “Sözleşmeliye kadro’ yıllardır konfederasyonumuzun en önemli taleplerinden birisiydi. ‘Kadrolu istihdam’ dışındaki istihdam usullerinin çalışma hayatını iğdiş ettiğini her fırsatta dile getiren konfederasyonumuz, 2011 ve 2013 yıllarında olduğu gibi şimdi de sözleşmelilerin yeniden kadroya geçirilmesini desteklerken, aslında yapılması gerekenin sözleşmeli istihdam uygulamasının bir daha geri getirilmemek üzere kökten kaldırılmasını talep etmektedir. Bu noktada Hükümetten beklentimiz, 45 bin öğretmen ataması başta olmak üzere kamuya alımlarda ‘sözleşmeli’ değil, ‘kadrolu’ atama yapılmasıdır” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız