HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Mayıs 2023 Pazartesi Saat: 14:29

“ÜRETMEYEN TOPLUMLAR KÖLE OLUR”

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı, “Üretmeyen toplumlar, ancak başkalarının kölesi olur. Türkiye’nin üretici iş gücü teknikerler potansiyeli harekete geçirild
“ÜRETMEYEN TOPLUMLAR KÖLE OLUR”

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı, “Üretmeyen toplumlar, ancak başkalarının kölesi olur. Türkiye’nin üretici iş gücü teknikerler potansiyeli harekete geçirildiğinde ülkemiz bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacaktır” dedi.

Türkiye’nin yüksek teknik öğrenimli nitelikli elemanları teknikerlerin yetki, görev ve sorumlulukları verildiğinde yerli otomuzu da yapar hatta uzaya üs kurar, dünya ile yarışır hale gelerek hep birlikte Türkiye'yi Türkiye Yüzyılında kurtuluş savaşı sonrası olduğu gibi Ülke’mizi yeniden inşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın diyen Kıranlı, “TEKNOFEST, ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmek için yola çıkan, ülkemizde milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik öneme sahip kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir” diye konuştu.

TEKNOFEST’te etkinliğine projeleri ile katılan ve başarılı olan öğrenci ve danışman öğretmenleri tebrik ediyor, başarılarından dolayı kutluyoruz. Bu başarıdan dolayı çok mutlu olduklarınım ifade eden Kıranlı, “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 6’ncısı gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023’e katılarak bizleri gururlandıran; Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Ekber Özdemir ile 19 Mayıs ve Sinop Üniversitelerinden bilim insanlarının ortak çalışması sonucu geliştirilen buluş ile gümüş madalya almayı hak eden ODÜ’si Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Ekber Özdemir ve proje ekibini, Teknoloji, Uzay ve Havacılık Festivalinde 2023 Liseler Arası İHA Yarışması Finallerine gururumuz Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Liseler Arası İHA Yarışmasında Türkiye 2.si olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz ile geleceğimiz gençlerimiz öğrencilerimizi ve emeği geçenleri, Yine İstanbul’da düzenlenen ülkemizden ve yurt dışından 1100 yarışmacının katıldığı 19. Uluslararası Mutfak Günleri’nde Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi – Turizm Otelcilik Proje Okulu öğrencileri farklı kategorilerde katıldığı yarışmalarda 8 Altın ve 1 Gümüş madalya kazanarak ilçemizi onurlandıran Öğrencilerimizi ve bu büyük başarıda emeği geçen öğretmen ve idarecilerimizi, Karadeniz Teknikerler Federasyonu ve Ordu Teknikerler Derneği olarak Türkiye’nin yüksek teknik öğrenimi nitelikli elemanlar topluluğu, endüstri ve sanayinin üretici iş gücü, teknolojinin ve bilimin ana elemanları olarak İstanbul’da yapılan Teknofest etkinliğine projeleri ile katılan ve başarılı olan öğrenci ve danışman öğretmenleri tebrik ediyor, başarılarından dolayı kutluyoruz. Bu başarıdan dolayı çok mutlu olduk” açıklamasında bulundu.

Kıranlı şunları söyledi: “Bu kapsamda ilimiz ve ilçelerimizde desteklerini esirgemeyen Ordu Valisi Tuncay SONEL Beye, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi GÜLER Bey ve Altınordu Belediye Başkanımız sayın Aşkın Töre ye Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih VARGELOĞLU Beye, Fatsa Belediye Başkan Sayın Ethem Kibar’a, Ünye Kaymakamı Ayhan IŞIK Beye, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin TAVLI Beye, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür TOKGÖZ Beye katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Nitelikli insanların oluşturduğu toplumların çözemeyeceği sorun, ulaşamayacağı hedef yoktur. Onun içindir ki gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hükümetlerin politikalarında mesleki ve teknik eğitim çözülmesi gereken sorunların başında gelmektedir.  Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler, henüz bunun kıymetini ya da değerini çok geç fark eden toplumlardır. Dolaysıyla özel ilgi isteyen çocuklarımızın eğitimi, onların yaratıcı düşüncelerini hayat geçirebilecek alanların oluşturulması, özel eğitime fırsat vermek, stratejik bir alandır. O yüzden gelişmiş toplumlar bu alana değer verirler. Bizim de teknoloji devrimini yakalayabilmemiz için bu alana önem vermemiz gerekir. Onun için Teknofest gibi etkinlikleri önemsiyoruz. Türkiye’nin üretici iş gücü teknikerler potansiyeli harekete geçirildiğinde ülkemiz bulunduğu yerden daha yukarıya çıkacaktır.”

Anahtar Kelimeler : “ÜRETMEYEN, TOPLUMLAR, KÖLE, OLUR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız