HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Mayıs 2023 Cuma Saat: 12:09

“ENGELİ OLAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı ile Birleşmiş Milletlere bağlı 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arasında ku
“ENGELİ OLAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”



Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı ile Birleşmiş Milletlere bağlı 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Dünya Engelliler Haftası” münasebetiyle Ordu Valiliğince bir yemek programı düzenlendi.

"Dünya Engelliler Haftası" münasebetiyle düzenlenen yemek programına, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Vali Tuncay Sonel ve Eşi Handan Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız ve Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yunus Özdaş ve engeli olan vatandaşlarımız katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Vali Tuncay Sonel ve Eşi Handan Sonel, yemek programına katılan engeli olan vatandaşlarımızı masalarında ziyaret ederek, bir süre sohbette bulundu.

Yemek programı, İl Müftülüğü Hafızlık Kuran Kursu yöneticisi tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Dünya Engelliler Haftası” münasebetiyle düzenlenen yemek programında bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, “Milli Eğitim Bakanlığımızın, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz var. Engeli olan, özel eğitime ihtiyacı olan kardeşlerimizin eğitim ihtiyacını karşılamak için. Şu an itibariyle 300 bini kaynaştırmada olmak üzere 423 bin öğrencimiz, özel eğitim öğrencisi olarak okullarımızda eğitim almaya devam ediyorlar. Özel eğitim ve rehabilitasyondaki tüm hizmetleri devlet olarak tamamen finanse ediyoruz. Bu sene özel bir şey daha yaptık özel kardeşlerimiz için. Daha önce 18 yaş üzeri olan engelli kardeşlerimizin gidebileceği hiçbir eğitim kurumu yoktu. 2023 yılındaki hedefimiz, Türkiye’deki 920 ilçenin tamamında engelli kardeşlerimize hizmet veren Halk Eğitim Merkezleri açmak. Bizler, devletimizin tüm imkânlarıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizlerin hizmetindeyiz. Sizlerin problemlerini çözmekten, hayatlarına renk katmaktan, hayat kalitesini arttırmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizler sizlere ne yapsak azdır. Bu çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm üretebilirsek tüm yorgunluklarımız ortadan kalkar, kendimizi bahtiyar hissederiz.” diye konuştu.

Bakan Özer, ”Ordu’ya özel yaklaşık 10 dönümlük arazide özel eğitim anaokulu, özel eğitim meslek okulu, özel eğitim uygulama okulu, ilkokulu, ortaokulu, lisesi, yetişkinler için halk eğitim merkezi, çocuğunu beklerken boş kalmaması için ebeveynin halk eğitim kursu alacağı ayrı bir merkezi olan ve aynı zamanda farklı tedavi yöntemlerinin de bulunduğu her türlü modern yöntemlerin de içerisinde barındığı, Türkiye’nin en büyük, en donanımlı özel eğitim kampüsünü yakın zamanda Ordu’ya kazandıracağız.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kıymetli Valime ve saygıdeğer Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. Gerçekten şehit ailelerini, gazilerimizi, engelli kardeşlerimizi ziyarete gidiyoruz. Bu ziyaretlerimizde, ‘Sayın Valimiz ve saygıdeğer Hanımefendi bizleri hiç yalnız bırakmıyor, Sayın Valimizin elleri hep üzerimizde’ diyorlar. Kendilerine devletimizi olması gerektiği gibi temsil ettiği için ve halkımızın hizmetinde bu süreçleri koordine ettiği için devletimiz adına teşekkür ediyoruz.”

Engelli aileleriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Tuncay Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde memleketin her köşesine, engeli olan vatandaşlarımız dahil dokunuluyor. Devletimiz olarak şehit ailelerimize, gazilerimize, yetim öksüz evlatlarımıza, engeli olan vatandaşlarımıza ‘Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün’ diyoruz.” diye konuştu.

“Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, tüm ekibimizle tek tek, ev ev geziyoruz. Önemli olan sizlerin halini hatırını sormak, sizlerin yanında olmak. Yılın belirli günler ve haftalarında değil, yılın her günü devletimizin şefkatini ve sıcaklığını sizlere göstermek” diyen Vali Sonel, ”Bu günlerde şanslıyız, Ordu ailesine  Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer hocamız da katıldı. Okullar başta olmak üzere, öğretmenevi, pansiyonlar, özel eğitim okullarıyla ilgili kampüsler birçok hizmet şu an Ordu’ya adeta yağıyor. Allah razı olsun. Engeli olan vatandaşlarımızın da bir isteği olduğu zaman, hiç çekinmeden bizlere ulaşabilir. Sizlerin yanında olduğumuzu bilin. Kapımız her daim açık. Zaten arkadaşlarımızla sizlerin yanındayız. Sayın Bakanımız da bize büyük bir güç. Onun da desteğiyle çözülmeyecek işimiz yok” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de programda bir konuşma yaparak, “Engellilik hayatımızın bir gerçeği. Hepimiz engelli olabiliriz. Engelsiz bir yaşam oluşturmak için Büyükşehir olarak bütün tedbirlerimizi alıyoruz. Plajından yollarına kadar, kaldırımlarına kadar sizin hayatınızı kolaylaştırmak bizim görevimiz. Ben haftanızın tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Sizlere daha güzel, engelsiz bir yaşam dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Engelli aileler adına söz alan Ayşe Özkan, ”Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiğiniz davette yer almaktan mutlu olduğumuzu sizlere ifade etmek isterim. Sayın Valimiz ilimize geldiği günden itibaren her zaman yanımızda oldu, dertlerimizle dertlenerek hal ve hatırlarımızı sordu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımıza da bizleri bugünümüzde yalnız bırakmadığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyerek, duygularını dile getirdi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız