HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Mayıs 2023 Salı Saat: 11:42

2. TURDA BİLMENİZ GEREKENLER

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci dönem milletvekili seçimlerinin ikinci tura kalması nedeniyle Türkiye 28 Mayıs'ta yeniden sandık başına gidecek.
2. TURDA BİLMENİZ GEREKENLER

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci dönem milletvekili seçimlerinin ikinci tura kalması nedeniyle Türkiye 28 Mayıs'ta yeniden sandık başına gidecek.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Seçim Takvimi'ne göre Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için propaganda dönemi 15 Mayıs'ta başladı. En çok oy alan iki aday için yeni oy pusulaları basılacak. İkinci tur seçim için geri sayım başlarken, 28 Mayıs'taki oy pusulası sıralaması YSK tarafından yayınlandı.

Oy pusulalarında sadece 2 aday bulunacak. seçmenler, aynı seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU YARIŞACAK

Kesin olmayan geçici sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan yüzde 5,17, Muharrem İnce yüzde 0,44 oy aldı. Buna göre ikinci turda en çok oyu alan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı olmak için kıyasıya yarışacak.

OY PUSULALARINDA 2 ADAY BULUNACAK

Oy pusulalarındaki sıralamada herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtilirken, sıralamalardaki adayların, bir önceki adayın yarışta devam etmemesi halinde onun yerini alacak. Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan birinci sırada, Millet İttifakı Adayı Kılıçdaroğlu’da ikinci sırada pusulada yer alacak.

YURT DIŞINDA OY VERME İŞLEMİ 20 MAYIS'TA BAŞLAYACAK

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin kesin sonuçlarının ardından ikinci oylama için gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemleri 20 Mayıs'ta başlayacak. Yurt dışında oy verme işlemi 24 Mayıs'ta sona erecek.

SEÇMEN AYNI SANDIKTA OY KULLANACAK

Seçmen Türkiye'de ilk kez ikinci oylama için 28 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.

 

Anahtar Kelimeler : 2., TURDA, BİLMENİZ, GEREKENLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız