HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 12:13

“ ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN MUTLU OLMASI”

Ordu İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün ve sağlık yöneticileri 12-18 Mart Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında, Türk Hemşireler Derneği Ordu Şubesi tarafından düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk koyma ve hemşirelik yür
“ ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN MUTLU OLMASI”

Ordu İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün ve sağlık yöneticileri 12-18 Mart Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında, Türk Hemşireler Derneği Ordu Şubesi tarafından düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk koyma ve hemşirelik yürüyüşü etkinliğine katıldı.

Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün törende bir konuşma gerçekleştirdi. Hemşire sözcüğü eski Türkçede kardeş, sütkardeş anlamına geliyor diyen Tüzün “Ben bir doktor olarak her zaman hemşirelerimizi bir kardeş olarak gördüm. Birlikte hastalarımız için çalıştık ve birlikte tedavilerini uyguladık. Modern hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale’li de saygıyla anıyorum. Kırım savaşında gece lambasıyla gezerken şifa dağıtıyordu. O yüzden lambasıyla gezen kadın ismini almıştı. Şu anda sağlık sisteminde gece gündüz hizmet veren ve geleceğimizi aydınlatan hemşirelere buradan teşekkür ediyorum. Hemşirelerimiz bu meslek uğruna ailesinden, çocuklarından, eşinden ödün vermektedir.” dedi.

Covid salgınında ve deprem felaketinde hemşirelerin canla başla mücadele ettiğinden bahseden Tüzün, “Bu uğurda kimi sağlığından kimi ise canından oldu. Depremde ve covid salgınında vefat eden hemşirelerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.

Tüzün, “Bizler Ordu il Sağlık Müdürlüğü ailesi olarak geldiğimiz günden beri çalışma şartlarını düzeltmeye çalışıyoruz. Ordu merkez için en büyük hedefimiz şehir hastanesine geçip arkadaşlarımıza düzenli bir çalışma ortamı, düzenli bir dinlenme alanı sağlamak istiyoruz. Bunu tüm ilçelerde ASM’lerde TSM’lerde ve hastanelerde sağlamak istiyoruz. Bizim için sağlık çalışanlarının mutluluğu hastaların mutluluğuna eşdeğerdir. Sağlık çalışanı mutlu olmalı ki hastalara güler yüzüyle şefkat ve merhamet dağıtsın. O yüzden de önceliğimiz hemşireler, ebeler ve sağlık çalışanlarımızın mutlu olmasıdır.” diyerek, sağlığın gelişmesinde büyük emeği olan başta Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Ordu’da Sayın valimiz olmak üzere, emeği geçen herkese ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sağlığın güler yüzü beyaz meleklerimiz hemşirelerimizin de gününü kutluyorum.” diyerek sözlerine son verdi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız