HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mayıs 2023 Perşembe Saat: 12:48

“VARLIĞIMIZIN NEDENİ, SAMSUN'A AYAK BASAN İRADEDİR”

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı: Başkan Tepe mesajında; “Milletimizin şanlı tarihinde tartışmasız öneme sahip olan, bağımsızlık
“VARLIĞIMIZIN NEDENİ, SAMSUN'A AYAK BASAN İRADEDİR”

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı: Başkan Tepe mesajında;

“Milletimizin şanlı tarihinde tartışmasız öneme sahip olan, bağımsızlık ve özgürlüğe duyulan özlemin, Anadolu coğrafyasından tüm dünyaya haykırıldığı 19 Mayıs 1919’un yıldönümünde başta genç kardeşlerim olmak üzere tüm yurttaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum. 

 

19 Mayıs 1919 tarihini anlamak için 104 yıl öncesinin koşullarını ve her bir ayrıntısını bilmek gerekir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabe’de, “Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.” diyerek Anadolu topraklarının durumunu resmetmiştir. O dönemde kurtuluş seçenekleri bellidir: Birinci seçenek, İngiliz himayesini kabul etmek; ikinci seçenek, Amerikan Mandası istemekti. Üçüncüsü ise bölgesel kurtuluş çareleri aramaktı. Ulu Önderimiz Türk milletini yok sayan tüm bu çarelerin haricinde, “Milli hâkimiyete dayanan, kayıtsız şartsız, bağımsız yeni bir Türk devleti kurma” kararlılığıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatmıştır. 

 

Bugün varlığımızın nedeni, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basan iradedir. O irade, o kararlılık, o cesarettir bizi biz yapan. Bugün bireyi olmaktan gurur duyduğumuz yüce Türk milleti olarak varlığımızı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki bu kurucu iradeye borçluyuz.    Cumhuriyetimizi gençlere emanet eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun`a çıktığı günü de, Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. 

Atam!

Samsun’a çıkıldığı tarihteki tehditlerin benzerlerine maruz kaldığımız bugün de, her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlerin karşısında Türk gençliği olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız geleceğinin teminatı olmaya devam edeceğiz. Bir yandan ülkemizi işaret ettiğin “muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak” için durmadan, yorulmadan çalışırken diğer yandan komşu ülkelerin istikrarsızlaştırılıp terör yuvası hâline getirildiği günümüzde, düzensiz göçmenler ve sığınmacılarla demografik yapımızda oynanmak istenen oyunların bilincinde olarak her türlü karışıklığın karşısında olacağız. 

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 1919`un 104. yıl dönümünde aziz milletimizin ve Türk gençliğinin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla bir kez daha kutluyor; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız