HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Mayıs 2023 Cuma Saat: 13:00

“ÜLKE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR”

  Ordu Valisi Tuncay Sonel, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatır
“ÜLKE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR”

 

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımlarını Desteklenmesi hibe programı kapsamında Çamaş İlçemizde ahır-ağıl yapımı projesinden yararlanan Turgut Uygun’a ait işletmeyi ziyaret etti.

 

Beraberinde Çamaş Kaymakamı Enes Özkan, Stajyer Kaymakam Merve Kartal, Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İlçe Tarım Müdürü Ümit Aydın ile birlikte Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında % 50 hibe desteği verilen tesisi gezen Vali Sonel, işletme sahibi Turgut Uygun’dan bilgi aldı.

 

50 Simental cinsi ineklerin yer aldığı ahırda, kaba yem deposu, süt soğutma tankı, yem karma makinesi, yem ezme makinesi, hübre sıyırıcısı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk bulunuyor.

 

2014 yılında başlayan ve günümüze kadar 9 ağıl yapımı, 92 ahır olmak üzere 102 ahır-ağıl yapımı projesinin tamamlandığını ve proje sahibi yetiştiricilere 9,3 milyon TL hibe ödemesi yapıldığını söyleyen Vali Tuncay Sonel, Çamaş İlçesinde bu projeden yararlanan üretici Turgut Uygun’u tebrik etti.

 

Vali Sonel, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi kapsamında çiftçilerimize destekleri var. İlimiz genelinde 99 projeye 140 milyon ödenek ayrılmıştı. Çok kıymetli Tarım il Müdürümüzün ve veteriner arkadaşlarımızın destekleriyle böyle güzel tesisler oluştu. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Allah hayırlı, bereketli eylesin. Rabbim sayılarınızı çoğaltsın. Çünkü, hem aile ekonomisine, hem ülke ekonomisine çok önemli katlı sağlıyor. Kaymakamımızı, Belediye Başkanımızı, tarım teşkilatımızı, emeği geçen tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum.” dedi.

 

Konuşmasında, işletmeyi gezerken çocukluk yıllarına döndüğünü belirten Vali Sonel, “Bizim de Adana’da evimizde 4 ineğimiz vardı. Annem sabah erken saatte kalkar bakardı, soframızda da süt, yoğurt eksik olmazdı” diyerek, geçmişe özlem duyduğunu sözlerine ekledi.

 

Kadın Kooperatifini Ziyaret Etti

 

Vali Tuncay Sonel, Çamaş İlçesinde Hanımeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini de ziyaret ederek, yörede yetişen sebze, meyve ve otlardan ürettiği erişte, konserve, reçel, çemen, turşu, marmelat, meyve kurusu gibi ürünleri inceledi, Kooperatif başkanı Sebile Karataş ve Kooperatif üyesi kadınlardan bilgi aldı.

 

Vali Sonel, Çamaş ilçesinde esnafları da ziyaret ederek, bereketli kazançlar ve işlerinde kolaylıklar diledi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız