HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mayıs 2023 Cumartesi Saat: 12:28

VALİ SONEL, “YUMURTA TAVUKÇULUĞUNU DESTEKLİYORUZ”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Valilik himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen Fındık Altı Yumurta Tavukçuluğu Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Ba
VALİ SONEL, “YUMURTA TAVUKÇULUĞUNU DESTEKLİYORUZ”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Valilik himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen Fındık Altı Yumurta Tavukçuluğu Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi’ye ait tavuk ve yumurta yetiştiriciliği tesisinde incelemelerde bulundu. 

Ünye ilçesinin Keş mahallesinde bulunan tavuk ve yumurta yetiştiriciliği tesisini, beraberinde Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Stajer Kaymakam Merve Kartal, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte gezerek, Ordu İli Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Celal Sezgi’den bilgi alan Vali Sonel, ilimizde serbest sistem yumurta tavukçuluğu yapan 68 işletmede 36.205 adet kanatlı hayvan bulunduğunu söyledi.

Vali Sonel, ”Kümes kurulumu, yarka alımı, yem ihtiyacının karşılanması noktasında üreticilerimiz desteklenmiş, ayrıca organik yumurta üreten işletmelere sertifikasyon işlemleri noktasında destek sağlanmıştır. Kümes kurulumu ve yarkı alımı konusunda destek verilen Sezgi ailesinin işletmesini gezdik. Kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

Vali Tuncay Sonel, kapalı sistem kafes yumurtacılığı yapan 7 işletmede 50.800 adet canlı tavuk bulunduğunu ifade ederek, kapalı sistem kafes yumurtacılığı yapılan ilçelerin Fatsa ve Perşembe ilçeleri olduğunu belirtti.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız