HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Mayıs 2023 Pazar Saat: 15:31

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK BAŞARI

2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, ortaokul öğrenimine devam eden öğrenciler temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalı
ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK BAŞARI

2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, ortaokul öğrenimine devam eden öğrenciler temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlıyor.  

Türkiye genelinde 12 bölgede yapılan yarışmalarda her bölge için bir il merkez olarak seçildi. Ordu, Samsun merkezli ve Giresun, Tokat, Amasya, Çorum, Kastamonu ve Sinop'un da bulunduğu bölgede yarışmaktadır. Yarışmalar; Biyoloji, Fizik, Coğrafya, Kimya, Teknolojik Tasarım, Değerler Eğitimi, Türkçe, Matematik, Tarih ve Yazılım olmak üzere 10 ana alanda düzenleniyor.

2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına Türkiye genelinden toplam 14.883, Samsun bölgesinden toplam 1.666, ilimizden ise 707 başvuru yapıldı. Yapılan başvuru sayılarına göre Eğitim Kenti Ordu'muz, 707 başvuru sayısı ile bölgede Birinci, Türkiye genelinde ise Beşinci sırada yer aldı.

17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na 2023 yılında yapılan ön değerlendirme sonucunda 10 alanda toplam 1.440 proje, yarışmanın bölge aşamasına katılmaya hak kazandı. Ordu’da ise 28 proje bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Başarılı bulunan projeler, 22-23 Mayıs 2023 tarihinde çevrim içi yapılan bölge finallerinde yarıştılar.

Bölge yarışmalarında 4 projemiz Birinci, 2 projemiz Üçüncü olarak 6 derece elde edildi. Birinci olan projeler, 5-9 Haziran 2023 tarihleri arasında Ankara'da yüz yüze yapılacak Türkiye final yarışmasına katılacak.  

Anahtar Kelimeler : ÖĞRENCİLERDEN, BÜYÜK, BAŞARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız