HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Mayıs 2023 Salı Saat: 11:42

VERGİ AFFINI KAÇIRMAYIN!

Fatsa Belediye Başkanlığı Kasım 2022 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanan e-belediye otomasyon sistemine geçmesi nedeniyle 2023 yılı itibariyle, geçilen e- belediye otomasyon sistemi üzerinden sicil ve beyana dayalı
VERGİ AFFINI KAÇIRMAYIN!

Fatsa Belediye Başkanlığı Kasım 2022 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanan e-belediye otomasyon sistemine geçmesi nedeniyle 2023 yılı itibariyle, geçilen e- belediye otomasyon sistemi üzerinden sicil ve beyana dayalı vergilerde, MERNİS ( Merkezi Nüfus İdare Sistemi), TAKBİS (Tabu ve Kadastro Bilgi Sistemi) ve MAKS (Mekânsal Adres Kayıt Sistemi) sistemine entegreli olarak veri güncelleme ve eşleşme işlemlerine hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu işlemler için Belediye'nin giriş katında vatandaşlara daha hızlı ve verimli hizmet sunabilmek için başvuru masaları oluşturuldu. 

“GÜNLÜK BİN ADET GÜNCELLEME VE EŞLEŞME İŞLEMİ YAPILIYOR”

Toplam eşleşecek Bina, Arsa ve Arazi için yaklaşık 255.000,00 beyan bulunduğunu söyleyen Fatsa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Olgun İnağ, “Yaklaşık olarak 60.000,00 beyan güncelleme ve eşleşme işlemleri tamamlanmıştır. Günlük ortalama 1000 adet güncelleme ve eşleşme işlemleri yapılmakta olup, 2023 Ekim sonu itibariyle bitirilmesi planlanmaktadır. Konu ile ilgili olarak mükelleflerimize SMS, belediye hoparlör ilanı ve Belediye Wep Sitesi üzerinde gerekli bilgilendirme işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca 2023 yılı için tahakkuk eden emlak vergisi, çevre temizlik vergisi  ve ilan ve reklam vergilerinin 1. Taksit ödemelerinin 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılması gerektiği,  vadesinde ödenmeyen vergi alacaklarının 6183 Sayılı A.A.T.U.H.K’nun 51. Maddesi kapsamında aylık %2,5 zam yediğini hatırlatmak isterim." dedi.

“VERGİ AFFINDAN FAYDALANMAK İÇİN SON BAŞVURU 30/06/2023 ”

 Halk arasında vergi affı olarak bilinen, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanunun halen yürürlükte olduğunu, Kanun kapsamında, vadesi 31/12/2022 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olduğu hâlde bu Kanunun yayımı tarihi itibariyle ödenmemiş bulunan vergi borçlarının yapılandırılması için son başvuru tarihinin 30/06/2023 de sona erdiğini, mükelleflerin geçmiş dönem borçlarının yapılandırılarak kanunun getirmiş olduğu avantajlardan faydalanması önemlidir.


Anahtar Kelimeler : VERGİ, AFFINI, KAÇIRMAYIN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız