HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 13:51

ÇEVRE TEMİZLİĞİNDE ÜST DÜZEY HASSASİYET

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yürütülen çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Yaşanan doğal tahribatlar çevrenin korunmasını insanlığın ortak meselesi hâline getirmiştir. Çe
ÇEVRE TEMİZLİĞİNDE ÜST DÜZEY HASSASİYET

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yürütülen çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Yaşanan doğal tahribatlar çevrenin korunmasını insanlığın ortak meselesi hâline getirmiştir. Çevre konusunda toplumsal duyarlılığı artırmamız gerekiyor. Gülyalı Belediyesi olarak yaşanabilir bir çevre için Gülyalı’da büyük bir dönüşüme imza attık” dedi.  

GÜLYALI’DA YALNIZCA ÇÖPLERİN AYRIŞTIĞI BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ

Temiz bir çevreye, yaşanabilir bir dünyaya katkı sunmak için Gülyalı’da büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Tepe, “Sıfır Atık konusunda ortaya koyduğumuz projelerle atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşümüne yönelik önemli adımlar attık. İlçenin belirli noktalarına atık tekstil kumbaraları yerleştirdik. Kıyafetler, çantalar, cüzdanlar kullanılmayan tekstil ürünleri toplanıyor ve geri dönüşüme gönderiliyor. Kurmuş olduğumuz Mobil Atık Getirme Merkezi’nde kâğıt, plastik, cam ve bitkisel atık yağ gibi ayrıştırmalar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca eğitim çalışmalarımız da özellikle ilköğretim seviyesindeki öğrenci kardeşlerimize dönük olarak devam ediyor. 2022 yılından itibaren bugüne kadar geçen 17 aylık süreçte 30 ton kâğıt, 1 tona yakın plastik, 500 litre bitkisel atık yağ ve 3,5 tona yakın giysiyi geri dönüşüm kapsamında topladık. Geri dönüşümden elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi ailelerimize kıyafet alabilmeleri için kart desteğinde bulunuyoruz. Çevreci yaklaşımımızı sosyal destek çalışmalarımıza katkı sunacak biçimde entegre ediyoruz. Sıfır Atık konusunda yenilikçi uygulamaları ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇEVRE TEMİZLİĞİNDE ÜST DÜZEY HASSASİYET

Herkesin temiz bir çevrede yaşama hakkının olduğunun altını çizen Başkan Tepe, “Saha temizlik çalışmalarımızı programlı bir şekilde yürütüyoruz. Çöp toplama araç ve ekipmanlarımızı düzenli bir şekilde yeniliyoruz. Yıkama ve dezenfeksiyon çalışmalarımız yoğunluk yaşanan alanlarda devam ediyor. Parklar ve yeşil alanlar gibi açık alanları temizlik konusunda detaylı bir şekilde elden geçiriyoruz. Tatil ve bayram dönemlerinde artan nüfus yoğunluklarını da göz önüne alarak ekip sayımızı artırıyor ve çevre temizliği konusunda üst düzey hassasiyet gösteriyoruz” açıklamasında bulundu.

ÇEVRE MÜCADELELERİ DEVAM EDİYOR

Çevrenin korunması konusunda yürütülen hukuki mücadelelere de değinen Başkan Tepe, “Sözde değil özde çevrecilik yapıyoruz. Doğamızı talan eden her türlü projeye karşı yaşam hakkını ve ekolojik dengeyi savunuyoruz. Bu kapsamda çevre mücadelelerinde tarafız. Turnasuyu ırmağı üzerine yapılması planlanan HES projesinde ve Giresun Çevre Yolu’nun ilçemiz Tepealtı kumsallarını yok eden viyadük projelerinde Ordu Çevre Derneğiyle birlikte yürüttüğümüz hukuk mücadelelerini kazandık. Suyumuza, toprağımıza ve denizimize sahip çıkıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Anahtar Kelimeler : ÇEVRE, TEMİZLİĞİNDE, ÜST, DÜZEY, HASSASİYET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız