HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Haziran 2023 Salı Saat: 15:35

İÇME SUYU SORUNU TARİH OLUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu İlçesi’nde 4 mahalleye içme suyu sağlayan grup suyu kaynağında gölet çalışmalarına başladı. Kısa süre içinde tamamlanması planlanan çalışma ile 100 metreküp olan su tutma kapasitesi 100 bin
İÇME SUYU SORUNU TARİH OLUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu İlçesi’nde 4 mahalleye içme suyu sağlayan grup suyu kaynağında gölet çalışmalarına başladı. Kısa süre içinde tamamlanması planlanan çalışma ile 100 metreküp olan su tutma kapasitesi 100 bin metreküpe çıkartılacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından sonra aradan geçen 4 yıllık süre içerisinde 10 ilçede 61 adet gölet çalışmasını tamamlayan OSKİ, ilçelerde yatırım çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Altınordu ilçesinde Kurtulmuş, Uzunmusa, Dikence ve Yağızlı Mahallelerine içme suyu sağlayan grup suyunda büyütme çalışmalarına başlayan ekipler, 100 metreküp olan su yatağını 100 bin metreküpe çıkartacak çalışmanın startını verdi. Yaz aylarında meydana gelecek su kesintilerinin önüne geçecek olan çalışmanın kısa süre içinde tamamlanması hedefleniyor.

4 YILDA 10 İLÇEDE 61 GÖLET YAPILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) tarafından geride bırakılan 4 yıllık süre içerisinde 10 ilçede 61 gölet çalışması tamamlanarak hizmete aldı. Yağan kar ve yağmur sularının kaynağında tutulduğu göletler Akkuş 1, Altınordu’da 8, Aybastı’da 6, Çatalpınar 3, Gölköy 5, Kabataş 5, Gürgentepe 1, Korgan 11, Mesudiye 19 ve Perşembe’de 2 adet gölet çalışması tamamlanarak hizmete alındı.

100 METREKÜP’TEN 100 BİN METREKÜPE ÇIKARTILACAK

Vatandaşların sağlıklı içme suyuna kavuşması için yoğun mesai harcayan OSKİ ekipleri bu kapsamda Altınordu ilçesinde sürdürüyor. Daha önce 100 metreküp olan grup suyu kaynağında yapılan çalışma ile 100 bin metreküpe çıkartılacak. Kısa süre içinde bitirilmesi hedeflenen çalışma ile yaz aylarında mahalle sakinlerinin yaşadığı su kesintisinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

GENEL MÜDÜR MURAT US: “ÇALIŞMALAR KISA SÜRE İÇİNDE TAMAMLANACAK”

Sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen OSKİ Genel Müdür Murat Us, 4 mahallenin içme suyu ihtiyacı sağlayan grup suyunda kapasiteyi artırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Genel Müdür Us, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), olarak ilçelerimizde yatırım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın göreve başlamasından sonra 19 ilçemizde önemli yatırımları tamamlayarak hayata geçirdik. Bu kapsamda şuanda Altınordu ilçemizde 4 mahallemizin içme suyu ihtiyacını karşılan grup suyunu kaynağında kapasitesinin artırmak için çalışmalara başladık. Daha önce 100 metreküp olan su tutma kapasitesini daha da büyüterek 100 bin metreküpe çıkartıyoruz. Kısa sürede tamamlanacak çalışmanın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

 

 

 

Anahtar Kelimeler : İÇME, SUYU, SORUNU, TARİH, OLUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız