HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Haziran 2023 Salı Saat: 13:11

“HAYVANLARINIZI SİGORTALATTIRMAYI UNUTMAYIN”

Ordu Tarım İl Müdürü Kemal Yılmaz; olası bir afete karşı büyükbaş, küçükbaş, su ürünleri, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık yapan işletmelerimizin karşılaşacakları olumsuz durumlara karşı tarım sigortası yaptırma
“HAYVANLARINIZI SİGORTALATTIRMAYI UNUTMAYIN”

Ordu Tarım İl Müdürü Kemal Yılmaz; olası bir afete karşı büyükbaş, küçükbaş, su ürünleri, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık yapan işletmelerimizin karşılaşacakları olumsuz durumlara karşı tarım sigortası yaptırmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda; "TARSİM, üreticilerimizin olası risk ve hasarlara karşı ürünlerini, hayvanlarını ve emeklerini güvenceye almayı sağlayan bir sigorta türüdür. 6490 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2023 yılında TARSİM kapsamında riskler, ürünler ve prim desteği belirlenmiştir. Yaşadığımız şu günler göz önüne alındığında üreticilerimizin doğal afetlerle karşı karşıya kalma riskleri de artmaktadır. Büyükbaş, küçükbaş, su ürünleri, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık yapan işletmelerimiz karşılaşacakları olumsuz durumlara karşı karar kapsamında Tarım Sigortası yaptırarak hayvanlarını güvence altına almış olacaklardır. Sigorta yaptıracak üreticilerimizin Bakanlığımızın ilgili sistemlerine kayıtlı olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Olası bir doğal afetten dolayı üreticilerimizin hayvanlarının zarar görmesi durumunda zararlarının TARSİM 'den karşılanabileceğini vurgulayan İl Yılmaz; “Büyükbaş, küçükbaş, su ürünleri, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık yapan işletmelerimiz fırtına,  hortum, yangın,  heyelan, deprem, taşıt çarpması, sel ve su baskını, vahşi hayvan saldırısı, güneş çarpması, zehirlenme ve her türlü kaza risklerine karşı Tarım Sigortası yaptırarak hayvanlarını güvence altına almış olacaklardır. Üreticilerimizin www.tarsim.gov.tr adresi üzerinden online prim hesabı butonundan faaliyet gösterdikleri alana ait bilgileri girerek yaklaşık prim tutarlarını öğrenebileceklerdir" dedi.

Yetiştiricilerimize hayvanlarını sigorta yaptırmaları konusunda hatırlatmada bulunan Yılmaz; “İlimizde doğal afet, yabani hayvan saldırısı, yıldırım düşmesi gibi olaylar sonucunda geçmişte yetiştiricilerimizin telef olan hayvanlarına zaman zaman şahitlik ediyorduk.  Geçtiğimiz hafta da Gölköy ilçemizin Cihadiye Yaylasında küçükbaş hayvanlara yabani hayvan saldırısı olmuş ve bunun sonucunda 7 yetiştiricimizin 80 küçükbaş hayvanı telef olmuştu. Eğer yetiştiricilerimiz telef olan bu hayvanlarına sigorta yaptırmış olsalardı yetiştiricilerimizin zararını TARSİM karşılamış olacaktı. Bu tür olaylar yaşandığında yetiştiricilerimiz mağdur olmaması için bundan sonra yetiştiricilerimize mutlaka sigorta yaptırmalarını hatırlatmak istiyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız