HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Haziran 2023 Çarşamba Saat: 14:11

HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ

Yaklaşan hac mevsimi öncesinde kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına eğitim verildi. Ordu İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek Hacı adaylarına Haccı Anlamak ve Ha
HACI ADAYLARINA EĞİTİM SEMİNERİ

Yaklaşan hac mevsimi öncesinde kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına eğitim verildi. Ordu İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek Hacı adaylarına Haccı Anlamak ve Hac İbadetindeki Sembollerden bahsederek; Haccınız mebrur, sa'yiniz meşkur, zenbiniz mağfur, amelleriniz makbul olsun hacı adaylarımız.

Allah hacca giderken ne diyor, Allah İçin tamamlayın. Emekli oldu hacca gitmedi diyecekler diye değil, mahalle baskısına yenik düşmeyin. Salona yenik düşmeyin. Siz hacı oldunuz. Döndüğünüzde sizi verdiğiniz yemekten tanımasınlar. Döndüğünüzde sizi konuşmanızdan itham etsinler.

Bir hacı kardeşimizin yanına gelen bir delikanlı hacı amca sana ne oldu çok değişmişsin desin. Hacı oldum evet deyin. Bir başkası değişmişsin desin. Hac sizi değiştirmiyorsa o zaman hac size uğramamış demektir. Gidip gelmekle hacı olunmaz. Günde kaç defa uçaklarda gidip geliyor. Pilotlarda içinde kaç defa gidiyor. Kâbe’nin üzerinden dönüp geliyorlar. Bunları yapmakla hacı olunmaz. Hac yolculuğu bir ibadet yolculuğudur.

Peygamberimiz (s.a.s) Mescidi Haram ’da kılınan bir namaz yüz bin namaza bedel. Yüz bin namazlık bir yerde insan otururken Kabe’yi izler, insan oturup namaz kılar. İnsan Kabeyi tavaf eder. Bu kadar sevabın verildiği bir zamanı boş geçirmemek lazım. Siz değerli hacılarımızın Allah’ın evinde yani Beytullah’ta aileniz, memleketimiz ve tüm İslam alemi için dua ve niyazda bulunmanızı özellikle istirham ediyorum` dedi.

 

Anahtar Kelimeler : HACI, ADAYLARINA, EĞİTİM, SEMİNERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız