HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Haziran 2023 Perşembe Saat: 11:32

“KADINLARIMIZ ÜRETEN TÜRKİYE’NİN PAYDAŞIDIR”

  Ünye Belediyesi yöresel ürünleri çeşitlendirilmesi ve pazarlanmasından, kadınların sosyal yaşamına kadar birçok alanda projeler ortaya koymaya ve hayata geçirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yöresel ürünlerin han
“KADINLARIMIZ ÜRETEN TÜRKİYE’NİN PAYDAŞIDIR”

 

Ünye Belediyesi yöresel ürünleri çeşitlendirilmesi ve pazarlanmasından, kadınların sosyal yaşamına kadar birçok alanda projeler ortaya koymaya ve hayata geçirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yöresel ürünlerin hanımeli ile ekonomiye kazandırılması projesini genişleterek kadın girişimcilere desteklerin devam edeceğini açıkladı.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin ve İpekyolu Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Kastan ile birlikte ÜNKA Kadın Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın üreten kadınlara yönelik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ünye Belediyesi tarafından hazırlanan ve DOKA’nın desteklediği “Yöresel Ürünler Hanımeli ile Ekonomiye Dönüşüyor” projesi kapsamında Taka Yöresel Ürün Pazarı geçtiğimiz yıl açılarak hizmete girmişti. Kadın girişimcilerin el emeği yöresel ürünler bu pazarda satışa sunulurken proje, ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere yöresel ürünler tanıtılmasına katkı sunarken, kadın girişimcilere ekonomik kazanç da sağlıyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Taka Yöresel Ürün Pazarı’nı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin ve İpekyolu Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Kastan ile birlikte Kooperatifimizi ziyaret etti. Kadın girişimcilerden çalışmalar hakkında bilgi verirken desteklerinden dolayı Başkan Tavlı’ya teşekkür etti.

Başkan Tavlı “Kooperatifimizi Büyüteceğiz”

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile yaptığımız ortak çalışmayla ilçemize kazandırdığımız ÜNKA Kadın Kooperatifimizi daha da büyütmek için çalışıyoruz. Ünye’miz geleceği adına birlikte birçok projeye imza attığımız Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanımız Hakan Gültekin ve İpekyolu Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Kastan ile birlikte Kooperatifimizi ziyaret ederek, Başkan Fahriye Aydın ve kadınlarımıza yapılabilecek çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunduk. Önümüzdeki süreçte hanım kardeşlerimize yönelik yeni projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi.

Kadınca Yaşam Merkezi İnşaatında İnceleme

Başkan Tavlı, Başkan Gültekin ve beraberindekiler daha sonra kadınlara özel inşaa edilen “Kadınca Yaşam Merkezi”ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İçerisinde toplantı alanları, yüzme havuzu da dâhil olmak üzere çok sayıda donatı bulunan Kadınca Yaşam Merkezi yılsonuna kadar hizmete açılacak.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız