HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Haziran 2023 Perşembe Saat: 15:33

ÜRETEREK MUTLU OLUYORLAR!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin çocukların toprağı tanımaları ve üretimi yerinde öğrenmesi amacıyla kurduğu seralar önemli bir boşluğu dolduruyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Fatsa Özel Eğitim Meslek Okulu bahçesinde kurduğu seralard
ÜRETEREK MUTLU OLUYORLAR!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin çocukların toprağı tanımaları ve üretimi yerinde öğrenmesi amacıyla kurduğu seralar önemli bir boşluğu dolduruyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Fatsa Özel Eğitim Meslek Okulu bahçesinde kurduğu seralarda ise özel öğrencilere terapi niteliğinde tarım eğitimi veriliyor. Burada eğitim alan çocuklarda toprakla zaman geçirerek ve üreterek mutlu olduklarını belirtiyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu, Fatsa, Gülyalı ve Ünye ilçelerinde anaokulu, ilkokul ve lise düzeyindeki toplam 11 okul bahçesine 50 metrekare üretim alanına sahip sera kurdu. “Öğrenciler Toprakla Buluşuyor Projesi” kapsamında başlatılan bu çalışmayla, seraya giren çocuklar ve gençler, Büyükşehir ziraat mühendisleri ve öğretmenleri eşliğinde hem sebze üretiyor hem de seraların bakımlarını yapıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi aynı proje ile birçok okulda sebze tohumu ve fidesi de dağıtarak çocukların toprakla olan bağını da arttırıyor.

ÖZEL ÖĞRENCİLERİN MUTLULUĞU ÜRETEREK ARTIYOR

Bu okullardan yalnızca bir tanesi olan Fatsa Özel Eğitim Meslek Okulu, eğitim verdiği öğrenciler açısından diğerlerinden ayrılıyor. Okul bahçesinde kurulan seralar, gençleri toprakla tanıştırmanın ötesinde özel bir amaca da hizmet ediyor. Özel öğrencilere yönelik eğitimlerin yer verildiği bu okul bahçesindeki seralar özel öğrencilerin toprakla olan bağlarını güçlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından okula verilen tavuklarda özel öğrencilerin en özel uğraş alanlarından bir tanesi oluyor.

Okulda eğitim alan ve seralarda üretim yapan özel öğrencilerde duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Seralarda çok güzel zaman geçirdiklerini ifade eden öğrenciler seralarda sebze ve meyve ürettikçe mutlu olduklarını kaydettiler. Seraların yanı sıra tavuklarının da olduğunu aktaran gençler, yumurtalarını da toplayarak öğretmenlerine ve arkadaşlarını verdiklerini kaydettiler.

OKUL MÜDÜRÜ KÜÇÜK: “SERAYA GİREN TELEFON VE TABLETİ UNUTUYOR”

Fatsa Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mücahit Küçük, Büyükşehir Belediyesi tarafından okullarının bahçesinde kurulan seraların çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Seralarda eğitim alan özel öğrencilerin hem teknoloji ile olan bağlarının azaldığını hem de özel öğrenci olmaları sebebiyle üreterek özgüvenlerinin arttığını aktaran Küçük, “Okulumuz meslek okulu olması sebebiyle ve aynı zamanda özel eğitim olmasıyla burada bir tarım bölümümüz var. Tarım bölümünde ne yapmalıyız konusunda arayış içerisindeyken Ordu Büyükşehir Belediyesi bize çok önemli destekler verdi. Bu kapsamda okulumuzun bahçesine seralar kurdu. Bu serada diktiğimiz fideler konusunda desteklerini esirgemedi. Burada hem öğrencilerimiz boş zamanlarını değerlendiriyor hem de ileride meslek edinmelerine imkân sağlanıyor. Tüm çocuklarda bir teknoloji bağımlılığı var. Çocuklar buraya geldiğinde telefon ve tableti unutuyorlar. Çocuklar bu seralarda kendilerini mutlu hissediyorlar. Özel çocuklar oldukları içinde yaptıkları çalışmalarla özgüvenleri artıyor. Ailelerimizden de çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bizlere bu imkânı sunan Büyükşehir Belediyemize de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

AİLELERDEN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

 

Okulda eğitim alan ve seralarda üretim gerçekleştiren özel öğrencilerin velileri de çocuklarının toprakla uğraşmaya başladıktan sonra daha uysallaştıklarını belirttiler. Kendilerini de üretmeye teşvik ettiklerini aktaran veliler bu çalışma dolayısıyla hem Ordu Büyükşehir Belediyesine hem de eğitim aldıkları okula teşekkürlerini ilettiler.

Anahtar Kelimeler : ÜRETEREK, MUTLU, OLUYORLAR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız