HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Haziran 2023 Cuma Saat: 13:25

“FAYDA VE VERİMLİLİĞİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ”

Ünye Belediyesi tarafından yaklaşık 6 ay önce startı verilen, Genç Fidanlar Projesi hizmet vermeye başladı. Proje kapsamında Çatalpınar mahallesinde kurulan iki adet serada Ünye Belediyesinin park ve bahçe peyzajlarında kullandığı çiçe
“FAYDA VE VERİMLİLİĞİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ”

Ünye Belediyesi tarafından yaklaşık 6 ay önce startı verilen, Genç Fidanlar Projesi hizmet vermeye başladı. Proje kapsamında Çatalpınar mahallesinde kurulan iki adet serada Ünye Belediyesinin park ve bahçe peyzajlarında kullandığı çiçek ve süs bitkileri üretimi gerçekleştiriliyor.

Proje ile İstihdam da Oluşturuluyor

Ünye Belediyesinin öncülüğünde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı’nın paydaş olduğu projeye 6 ay önce başlanmış ve bu alanda geleceğini kurmak isteyen 25 kursiyer “Seracılık, Hijyen Sanitasyon, Park Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliği, Temel Pazarlama Yöntemi ve Geliştirme” ile finansman kaynaklarına ulaşabilmesi için “Proje Döngüsü ve Girişimcilik” eğitimleri almıştı.

Proje ile Ünye Belediyesi, ilçe genelinde park ve bahçe süslemelerinde kullandığı çiçek ve benzeri peyzaj bitkilerini kendi imkânları ile üretmeye başlarken, aynı zamanda da istihdam olanağı sunmuş oldu.

Başkan Tavlı “Projelerimizde Fayda ve Verimliliği Ön Planda Tutuyoruz”

Ünye Belediyesi olarak ortaya konan projelerde fayda ve verimliliği ön planda tuttuklarını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Hizmete sunduğumuz bu proje ile ihtiyacımız olan bitki türlerinin temin edilmesi önemli olduğu gibi bunun yanında gençlerimizin aynı zamanda bu ortam içerisinde yetişmesi, yetiştirilmesi geleceğe hazırlanması da önemli” dedi.

Hizmete Alınan Seralarda Üretim Başladı

Çatalpınar mahallesinde 2 dönümlük alanda yapımı tamamlanan ve toplamda yaklaşık 700 metrekareden oluşan 2 adet seranın tamamlanması ile birlikte çiçek ve süs bitkileri üretimine hızlı bir şekilde başlandı.

 

Anahtar Kelimeler : “FAYDA, VE, VERİMLİLİĞİ, ÖN, PLANDA, TUTUYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız