HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Şubat 2017 Salı Saat: 10:46

“DUA’SIZ MÜSLÜMAN OLMAZ…”

Ordunun tarihi ve merkezi camisi olan Atik İbrahim Paşa (Orta) camiinde Cuma namazı öncesi cemaate vaaz veren Müftü Mürsel Öztürk, cemaate duanın önemi, dua adabı ve dua çeşitleri konusunda bilgiler verdi.
“DUA’SIZ MÜSLÜMAN OLMAZ…”

Ordunun tarihi ve merkezi camisi olan Atik İbrahim Paşa (Orta) camiinde Cuma namazı öncesi cemaate vaaz veren Müftü Mürsel Öztürk, cemaate duanın önemi, dua adabı ve dua çeşitleri konusunda bilgiler verdi.

Vaazında duanın Allah ile kulun konuşması olduğunu ifade eden Öztürk, “insan can deyince bunu şah damarı olarak tarif eder, yani insan için can şahdamarıdır. Oysa Rabbimiz bizlere şah damarımızdan daha yakın olduğunu canımızdan daha yakın olduğunu ifade ediyor. Allah (c.c) bizlere canımızdan daha yakındır. Bu sebeple kendisine edilen duaları işitir, hatta sözle ifade edilmese bile Rabbimiz kalplerimizden geçenleri ve halimizi en iyi şekilde bilir. Müslüman her şartta dua üzere olmalıdır. Ancak dualarımızın makbul olabilmesi için samimiyetle haramlardan kaçınmak gerekiyor. Hatalarımız için pişman olup Rabbimizden af dilemek gerekiyor.

Dualarımıza Rabbimiz üç şekilde karşılık verir. Dilerse duada istediklerimizi hemen dünya da verir, dilerse Ahirete tehir eder, orada karşılık verir ki, bu bizim çok önemli çünkü ahirette rabbimizin lütuflarına çokça muhtaç olacağız. Ya da ettiğimiz dualar sebebiyle Allah bir günahımızı silerek bizlere karşılık verir. Dolayısıyla Allah’a samimiyet ve ihlasla açılan eller, gönüller Rabbimiz tarafından asla boş çevrilmez.

Kul dua ederken Allah ile arasında perde yoktur diyen Mürsel Öztürk “Kul Allaha dua ederken arada perde yoktur. Kul kur’an okuyorken Allah ile konuşuyor demektir. Bu sebeple duada Allah ile kul arasına perde koymak, aracı koymak şirktir” dedi.

Duanın fiili ve kavli olarak yapılması gerektiğinin altını çizen il Müftüsü makbul bir dua için iman, ihlas ve samimiyetin olmazsa olmaz olduğunu belirterek “dua sadece sözle olmaz, mutlaka duada talep ettiğimiz hususlarda insan olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstermeli ve ondan sonra talebimizin tecellisi için Rabbimize ellerimizi açmalıyız” dedi.

Müftü Mürsel Öztürk vaazında besmelenin önemine de değinerek “Müslümanın besmelesiz işi olmaz, Müslüman besmele ile başlayamayacağı işi yapmaz.  Dolayısıyla da Müslüman haramlardan uzak durur, haram olan işi yapmaz. Bismillah demek, Allah(c.c)’ı çağırmaktır, onu anmaktır. Bu sebeple her işimize bismillah der başlarız, elhamdülillah der bitiririz, bu da bizlere Allah’ı unutturmaz”…şeklinde vaazını sürdürdü.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk orta camide Cuma namazı öncesi hutbeyi bizzat irad etti. Minberde Diyanet İşleri Başkanlığınca bu gün ülke genelinde okutulan “ Mümince Yakarışın Adı: Dua” konulu hutbeyi okudu.

Hutbenin ardından Cemaate Cuma namazını kıldıran Mürsel Öztürk namaz sonunda cami cemaatiyle tanışıp bir süre sohbet etti.

 

Anahtar Kelimeler : “DUA’SIZ, MÜSLÜMAN, OLMAZ…”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız