HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 13:33

'TARIMCEBİMDE' UYGULAMASI BAŞLADI

Kurban bayramı yaklaşırken, Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşları satın almak istedikleri kurbanlık hayvanların bilgilerini öğrenebilmeleri için yeni bir uygulama başlattı. Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığ
'TARIMCEBİMDE' UYGULAMASI BAŞLADI

Kurban bayramı yaklaşırken, Tarım ve Orman Bakanlığı vatandaşları satın almak istedikleri kurbanlık hayvanların bilgilerini öğrenebilmeleri için yeni bir uygulama başlattı.

Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığının mobil uygulaması olan ''TARIMCEBİMDE' üzerinden her türlü bilgiye ulaşabilecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Kurbanlık hayvanların sevklerinde, alımında, satımında, kesiminde ve kurban etinin muhafazasında dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan kurban rehberi güncellenerek yayınlandı" dedi.

Kurbanlık hayvanların tüm bilgilerinin 'TARIMCEBİMDE' uygulaması üzerinden sorgulanabildiğini belirten İl Müdürü Yılmaz, “'TARIMCEBİMDE' ile vatandaşlarımız 3 adımda satın almak istedikleri kurbanlıklar hakkında bilgi edinebilmektedir. Öncelikle https://tarimcebimde.tarimorman.gov.tr adresinden “'TARIMCEBİMDE' mobil uygulaması cep telefonuna indirilir. Daha sonra "Hayvansal Üretim" ana menüsünden “Küpe Sorgulama" alt menüsü seçilir. Gelen menüde büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçimi yapıldıktan sonra satın alınmak istenen hayvanın küpe numarası girilerek “Sorgula" butonuna tıklanır. Böylelikle kurbanlık hayvanlara ait ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgileri öğrenilmektedir" diye konuştu.

Kurbanlık hayvanların, Tarım ve Orman Bakanlığından Şartlı Onay/Onay Belgesi almış kesimhaneler ile Kurban Hizmetleri Komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde kesilmesi cadde, sokak ve park gibi kamusal alanlarda kurbanlık kesiminin yapılmaması gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Kurban Rehberinde kurbanlık hayvan sevkleri, bakımı, beslenmesi, nakliyesi, dinlendirilmesi, kesimi, yüzme, parçalama, muayene, kurban etinin soğutulması, taşınması, saklanması, derinin yüzülmesi ve tuzlanmasına ilişkin ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Vatandaşlarımız kurban rehberine Bakanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün web sitesi üzerinden ulaşabilmektedir" ifadelerine yer verdi.

 

Anahtar Kelimeler : 'TARIMCEBİMDE', UYGULAMASI, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız