HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Haziran 2023 Çarşamba Saat: 10:28

“AMACIMIZ DİGİTAL DÖNÜŞÜMDE DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLMAK”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, video konferans yöntemiyle gerçekleşen ‘Türk Devletleri Teşkilatı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlar Olağanüstü Toplantısına’ katıldı. Toplantıda öne çıkan gündem maddeler
“AMACIMIZ DİGİTAL DÖNÜŞÜMDE DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLMAK”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, video konferans yöntemiyle gerçekleşen ‘Türk Devletleri Teşkilatı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlar Olağanüstü Toplantısına’ katıldı. Toplantıda öne çıkan gündem maddeleri arasında; siber güvenlik, e-devlet, uydu iletişimi ve fiber altyapının geliştirilmesi konuları yer aldı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülkemizdeki bilgi iletişim gelişmelerini ve Türk Devletleri Teşkilatı ile ilişkileri konu alan bir konuşma gerçekleştirdi.  Türk Devletleri Teşkilatı’nın ‘tarih, kültür, kimlik ve dil’ birlikteliğine vurgu yapan Ulaştırma Bakanı Uraloğlu;

“Bu bağlamda “Dilde, fikirde ve işte birlik” hedefiyle her geçen gün iş birliğimizi geliştirerek, bölgede önemli bir güç olma yolunda ilerlemekten ülke olarak duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim” dedi.

Bakan Uraloğlu, ekonomiden sanayiye, savunmadan tarıma, eğitimden ulaşıma tüm sektörlerde verimliliği sağlamak, bilgi teknolojileri ve iletişim hizmetlerinin etkin bir biçimde kullanımına bağlı olduğunu belirterek, ülkemizin haberleşme alanındaki gelişmelere değindi. Bakan Uraloğlu, Türkiye’de bu alandaki yatırımlara ilişkin şu bilgileri paylaştı;

“Mobil abone sayımız 90 milyonu, mobil penetrasyon oranımız ise %100’ü aşmış durumdadır. 90,6 Milyon genişbant abonemiz mevcuttur. Fiber internet abone sayımız son bir yılda yaklaşık %18 artarak bugün 5,7 Milyonun üzerine çıktı. Bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimde özellikle engelli gruplara ve bölgesel farklılıkları en aza indirmeye büyük önem verdik. Bölgeler arasındaki sayısal uçurumu azaltmak ve altyapıyı genişletmek için, yaklaşık 4 bin kırsal yerleşim alanına sabit ve mobil genişbant altyapısı kurulumunu devlet olarak gerçekleştirdik.”

 

“SİBER GÜNVELİK ORGANİZASYONUMUZU KURDUK”

 

Ortaya çıkan birçok faydanın yanı sıra bilgi ve iletişim teknolojileri ile birlikte, yeni bir tehdit türü olarak siber tehditlerin hayatımıza girdiğini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bireylere ve kuruluşlara ait bilgilerin çalınmasından ülkelere yönelik gelişmiş kalıcı siber tehditlere kadar birçok farklı tehdit karşısında, bu saldırıların önceden bertaraf edilmesi ve gerekli tedbirlerin geliştirilmesi konusunda önemli adımlar attıklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu, “Ülke olarak ulusal siber güvenlik organizasyonumuzu kurduk” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Siber Güvenlik alanında yapılan çalışmalara ilişkin ise şu bilgileri aktardı;

“Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz koordinasyonunda, ülkemizdeki kurum ve kuruluşlarımızda siber tehditlere karşı görev yapan ekiplerimizin sayısı 2.150’nin ve buralardaki uzman sayımız 6.800’ün üzerine çıktı. Ayrıca dönemsel olarak üç adet Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı yayımlayarak, bu alanda stratejik yaklaşımımızı güçlendirmiş olduk. İş birliğimizi geliştirmek adına yılın son çeyreğinde teşkilatımız bünyesinde bir siber güvenlik tatbikatı gerçekleştirme planımız bulunuyor. Dost ve kardeş ülkelerden katılımcılarla düzenleyeceğimiz bu tatbikatın siber tehditlere karşı hazırlık seviyemize önemli katkılar sağlayacağının altını çizmek istiyorum. İlerleyen dönemlerde de bu ve benzeri çalışmalarla siber güvenlik alanında iş birliğimizin artarak sürmesini temenni ediyoruz.”

 

“TÜRK METAVERSE’İ FİKRİ TÜRK DÜNYASI İÇİN YENİ BİR DÖNEMİN KAPISINI AÇACAKTIR”

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dost ve kardeş ülke Kazakistan’ın önerisiyle gündeme gelen, Türk Devletleri Teşkilatı Dijitalleşme Merkezi ve Türk Metaverse’i fikrinin Türk dünyası için bilgi teknolojileri alanında yeni bir dönemin kapısını açacağını söyledi.

Bakan Uraloğlu, coğrafi sınırların olmadığı ve bireylerin dünyanın herhangi bir yerinde herkesle bağlantı kurup işbirliği yapabileceği ve böylece dijital etkileşimi yeni bir boyuta taşıyan Metaverse’nin sektörel olarak da büyük bir potansiyel taşımakta olduğunu belirtti.

Bakan Uraloğlu, Dijitalleşme Merkezi’nin kurulmasıyla Türk Metaverse’nin oluşturulmasının ülkelerimizin teknolojik gelişimine ve ilerlemesine de katkı sağlayacağına inandığını kaydederek; “Amacımız Türk Devletlerinin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak ve Metaverse dünyasında söz sahibi olmasını sağlamaktır. Bu vizyonu gerçekleştirmek için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız